Nieuws

Zo maak je jouw vloertegels het beste schoon

0

Nu de lente weer in aantocht is, begint het misschien ook wel bij je te kriebelen: de voorjaarschoonsmaak. Al van oudsher is het voorjaar hét moment om alles eens flink te gaan soppen, stoffen en schoonmaken. En dan bedoelen we niet met een Franse slag erdoorheen, maar even flink alles tot in de puntjes verzorgen. In deze blog gaan we dieper in op het schoonmaken van de vloertegels, want deze klus stellen we massaal allemaal weleens uit. Toch?

Vloertegels komen vaak gepaard met voegen. Wat logisch is, anders liggen je vloertegels los. Maar er staat ook vaak een hoop op de grond waardoor je misschien wekelijk wel met de stofzuiger en de dweil erdoorheen gaat, maar je niet tot ver in de hoekjes komt. Vandaag doen we dat wel! Begin dus eerst met het leeghalen van de vloer. Deze klus doe je ook niet zo vaak, vandaar dat we het vandaag eens grondig aanpakken.

Aanpak voor schone tegels

Vloertegels komen in alle vormen en maten, denk aan vloertegel 100×100 of vloertegel 120×120. Maar gelukkig is de aanpak altijd hetzelfde. Het goed schoonmaken van de tegels begint met het goed zuigen van de vloer. Vervolgens kan je met allesreiniger de boel goed soppen. Of doe er een scheutje bleek bij voor een nog beter resultaat. Als laatste maak je de grond goed droog met een droge dweil of laat het gewoon drogen door er een tijd niet op te staan.

Tips!

Ga altijd zigzaggend door de ruimte heen, zo weet je zeker dat je alles meeneemt. Vergeet niet op de dweil regelmatig goed uit te wringen en schoon te maken. Wil je de voegen goed schoon krijgen? Boen deze dan met de voegrichting mee. Vaak moet je er flink wat kracht opzetten.

Waar kun je een vloer allemaal mee schoonmaken?

Het meeste van de producten waarmee jij een vloer kan schoonmaken heb je gewoon in de kast staan. Denk bijvoorbeeld aan allesreiniger, hierdoor gaan je vloertegels mooi glanzen. En je verspreidt een lekkere geur. Voor perfecte reiniging kun je er ook nog voor kiezen om een beetje bleek toe te voegen, zo maak je de vieste ruimtes weer goed schoon.

Een ander middel dat je al in de kast hebt staan waarschijnlijk is groene zeep. Zeker kleinere tegels kun je hiermee goed schoonmaken en het is een meer milieuvriendelijke oplossing. De geur is neutraal. Maar gebruik niet te veel. Het is wat dikker, waardoor je soms strepen kan gaan achterlaten.

 

Dé zwembadspecialist van Intex

Previous article

NEN2580 meting aanvragen? Dit zijn de voordelen!

Next article