Nieuws

Alle voordelen van rolluiken op een rijtje

0

Rolluiken zijn ontzettend populair om meerdere redenen. Ben jij benieuwd naar de voordelen die rolluiken met zich meebrengen? Zonweringfabriek heeft een groot assortiment rolluiken die verschillen in materiaal, kleur en stijl. Toch zijn er enkele voordelen die iedere rolluiken met zich meebrengt. Lees dus snel verder!

Inhoudsopgave

Voordelen

Rolluiken brengen verschillende voordelen met zich mee. Allereerst dienen de rolluiken als zonwering. De zon houdt je namelijk op deze manier buiten het huis. Wist je dat effectieve zonwering maar liefst je woning gemiddeld zeven graden koeler maakt? Daarnaast zijn rolluiken ideaal om een ruimte te verduisteren. Slaap jij het liefst in een donkere ruimte, waarbij de zon in de ochtend niet door het raam heen schijnt? Met een 100% verduisterende rolluiken kun je elke ochtend lang uitslapen. Daarnaast isoleren rolluiken goed waardoor je kan genieten van een warm huis gedurende de wintertijden. Bovendien is een goed geïsoleerd huis bevorderlijk voor het energieverbruik en de bijbehorende energierekening. Door de hoge isolatiewaarde van rolluiken hoef je in de winter minder te stoken. Als laatst zijn rolluiken ook goed voor de beveiliging van het huis. 

Soorten

Er zijn twee hoofdtypen rolluiken, namelijk rolluiken die elektrisch of manueel bedienbaar zijn. Rolluiken die elektrisch bedienbaar zijn, bieden extra gemak en beveiliging. Deze kun je omhoog of omlaag doen met een afstandsbediening of via een app op de smartphone. Echter zijn deze rolluiken vaak ook duurder. Daarentegen zijn rolluiken die manueel bedienbaar zijn, vaak goedkoper omdat ze bediend worden door middel van een handvat of een koord. Rolluiken zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals aluminium, hout en PVC. Aluminium rolluiken zijn het meest duurzaam en onderhoudsvriendelijk, terwijl houten rolluiken een natuurlijke, warme uitstraling hebben. PVC rolluiken zijn licht en betaalbaar, maar kunnen niet wellicht minder lang meegaan als aluminium of houten rolluiken. Wist je dat rolluiken in het algemeen goedkoper zijn dan bijvoorbeeld screens? Dit komt omdat het maken van een rolluik relatief minder arbeidsintensief is. Daarnaast zijn er ook rolluiken met verschillende niveaus van verduistering. Sommige rolluiken blokkeren het zonlicht volledig, terwijl andere rolluiken alleen het zonlicht gedeeltelijk blokkeren. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt voorkomen dat de zon ’s ochtends te fel naar binnen schijnt, maar wel nog genoeg licht wilt hebben overdag. 

 

Startende ondernemer? Dit moet je weten over belastingaangifte

Previous article

Hypotheken: verschillende soorten in Nederland

Next article