Nieuws

Hoe kun je thuis meer een spa-gevoel creëren?

0

In een wereld waar iedereen steeds drukker en drukker lijkt te zijn, kan het soms moeilijk zijn om je rust te blijven vinden. Zeker voor mensen die veel thuis werken, is het moeilijk om thuis óók een gevoel te hebben van rust en ontspanning. Waar je huis normaal de plek was waar je thuiskwam na een drukke dag werken, is het nu naast je plaats voor rust ook je kantoor geworden. Hoe zorg je er dan alsnog voor dat je thuis een soort zen gevoel creëert? Nou, je zou bijvoorbeeld wat dingen kunnen toevoegen aan je woning om het zen-gehalte iets te verhogen.

Jacuzzi

Misschien klinkt het alsof een jacuzzi te groot en te duur zou zijn om dit thuis of in de tuin te zetten, maar dit hoeft absoluut niet zo te zijn. Een jacuzzi kun je bijvoorbeeld in de badkamer installeren, om hier na een drukke dag alle rust en ontspanning te kunnen vinden waar je soms zo’n behoefte aan kan hebben. Ook een jacuzzi in de tuin, in de vorm van een hot tub bijvoorbeeld, kan ideaal zijn om daar met je partner of vrienden even helemaal tot rust te komen.

woman in white bathtub holding clear drinking glass

Buitensauna

Als je een tuin hebt, waarom zou je hier dan niet optimaal gebruik van maken? Door een buitensauna te plaatsen in jullie tuin kun je altijd genieten van het echte sauna-gevoel. Een buitensauna hoeft niet groot of extreem duur te zijn, maar kan zelfs in de kleinste tuintjes geplaatst worden. Zo heb je toch het gevoel dat je helemaal zen kunt worden, ook al is het maar in je eigen achtertuin. Ideaal is dat je geen ijsbad nodig hebt om na de sauna af te koelen, maar dat je gewoon de sauna uit kunt lopen om af te koelen in de buitenlucht.

Geur

Misschien denk je er niet zo bewust over na, maar een ruimte kan al veel meer rust uitstralen wanneer het er lekker ruikt. Als je bijvoorbeeld lavendel of eucalyptus ruikt, zou het goed kunnen dat je dit direct associeert met een spa. Om dit gevoel naar jouw huis te halen, kun je gebruik maken van geurstokjes, blokjes of zakjes. Geurblokjes kun je bij veel lokale winkels kopen en deze blokjes geven geleidelijk een geur af. Zo zal iedereen die je huis besteedt, inclusief jijzelf, direct denken: ”wat ruikt het hier lekker!”.

Hoe jij je vloer kan verduurzamen met deze 5 tips

Previous article

Hoe maak je de juiste keuze tussen verf en behang voor jouw huis?

Next article