Huis

Hoe jij je vloer kan verduurzamen met deze 5 tips

0

Wil jij je huis verduurzamen, dan is het goed om bij je vloer te beginnen. Wij geven je 5 tips hoe jij een zo duurzaam en energiezuinig mogelijke vloer kan realiseren.

Een nieuw huis kopen. Het klinkt allemaal simpel en voor je het weet heb jij de aanschaf al gedaan. Dan ineens kom je erachter dat er op allerlei plekken in de vloer tocht zit. Dit is niet fijn wanneer jij de energieprijzen wat lager wil houden. Hiervoor moet je een goed geïsoleerd huis hebben. Het liefst één die de warmte een beetje vasthoudt. Je kan nu denken aan het vervangen van de vloer, maar daar komen toch nog een aantal andere duurzame tips bij kijken. Wij zetten ze op een rij.

1.    Vloerisolatie

Het belangrijkste toch wel bij het verduurzamen van je woning is je vloer isoleren. Dit kan je doen op verschillende manieren en ook weer met verschillende materialen. Wil je het gelijk goed doen dan moet je ook letten op de materialen die je gebruikt.

2.    Grondig isoleren

Wil je het echt grondig aanpakken dan begint het niet alleen bij je vloer isoleren. Want dan kan je het beste ook de kruipruimte isoleren. De kou komt vaak vanuit de kruipruimte naar boven. Soms kan er zelfs veel vocht in de kruipruimte zitten. Dit wil je zien te voorkomen. Pak deze dus ook grondig aan.

3.    Vloerverwarming

Nu je toch bezig bent met je vloer kan je het beste ook vloerverwarming installeren. Hoe lekker is het om heerlijk warme voetjes te hebben, maar vloerverwarming is er niet alleen voor de warme voetjes. Iets dat veel mensen niet weten is dat vloerverwarming een enorm duurzame energiebron is. Veel duurzamer dan gewone verwarmingen.

4.    Juist ondervloer

Nu jij de kruipruimte, de vloer zelf hebt geïsoleerd en de vloerverwarming is gelegd is het tijd voor een goede ondervloer. Wanneer jij geen goede ondervloer legt onder je vloer zal het totaal geen zin hebben. Plus dat het ook nog eens slecht kan zijn voor je vloer om hem gelijk op beton neer te leggen.

5.    Een duurzame vloer leggen

Wat weet jij van duurzame vloeren? Je hebt zo veel verschillende keuzes tegenwoordig. Om niet opzoek te gaan naar een speld in een hooiberg kan je dus het beste een duurzame vloer leggen die lang blijft waar hij is.

Wat zijn de verschillen tussen Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH)?

Previous article

Hoe kun je thuis meer een spa-gevoel creëren?

Next article