InterieurNieuws

Basis gereedschap wat iedereen in huis zou moeten hebben

0

Je herkent het wel: springt er ineens een lap kapot in huis en wordt je ineens weer teruggeroepen op je eigen kwaliteiten als klusser. Ook als je niet van klussen houdt, is het wel slim om wat gereedschap bin huis te hebben. Er is in ieder geval wat basisgereedschap wat iedereen in huis zou moeten hebben, of je een klusser bent of niet. Wat ga jij gelijk toevoegen aan je collectie?

Hamer

Een hamer is een stuk gereedschap wat eigenlijk altijd van pas kan komen. Doordat een hamer wat zwaarder is en je dus ook met een stuk gewicht kan slaan tegen een voorwerp, kan een hamer meer dan andere stukken gereedschap. Daarnaast kun je met een hamer kleine objecten zoals een spijkertje met binnen enkele seconden in de muur of een ander object slaan.

Waterpas

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als je een lijstje of schilderij wil ophangen en deze vervolgens ontzettend scheef hangt. Als de spijkers of de schroeven al in de muur zitten, dan kun je dit moeilijk weer aanpassen. Om eerst te kijken of de schroeven recht hangen, kun je dit checken met een waterpas.

Meetlint

Als je even snel wilt weten hoe hoog, breed of diep een bepaald oppervlak is, is het wel heel handig om een meetlint in huis te hebben. Ook wanneer je zou willen verhuizen en regelmatig een bezichtiging hebt, dan is het wel slim om sommige oppervlaktes al te meten. Al is het maar om te kijken of bepaalde meubels wel zouden kunnen passen. Met het blote oog is dit toch veel moeilijker te zien.

Gereedschapsset

Als die verschillende typen gereedschap kunnen je inmiddels misschien wat duizelen. Als je vanaf het begin begint met gereedschap verzamelen, dan zou je ook een gereedschapsset kunnen aanschaffen. Dit is bijvoorbeeld ook perfect om te geven aan iemand die uit huis gaat en nog niks qua gereedschap bezit. Hoe veelzijdig of juist simpel een gereedschap set is, verschilt per set. De keuze is dus helemaal aan jou.

Nijptang

Het is jammer als je iets los probeert te wrikken en dit echt ontzettend vast blijkt te zitten. Dan kun je nog zo veel naar de sportschool gaan of zulke spierballen hebben, soms zit iets echt muurvast. Wat dan kan helpen om dit aan te pakken is een nijptang. Met dit apparaatje kun je vrijwel alles losdraaien en kun je veel meer kracht zetten dan alleen met je eigen handen.

Nieuwe lampen

Niets zo vervelend als een lampje die ineens kapot springt en jij als gevolg hiervan in het donker zit. Zonde van de gezellige avond die er had kunnen zijn als je het licht aan had kunnen zetten. Een setje nieuwe lampen in huis kunnen dus eigenlijk vaak altijd van pas komen.

 Schroevendraaier

Schroeven stevig in een muur, wand of ander object kunnen draaien kan het beste met een schroevendraaier. Met de hand kun je soms de schroef wel lichtelijk ergens indraaien, maar een schroevendraaier heeft toch een stuk meer kracht dan alleen jouw handen. Daarnaast past een schroevendraaier perfect in het kleine oppervlak van een schroef. Houdt er wel rekening mee dat er verschillende schroeven bestaan: zowel platte schroeven als kruiskop schroeven. Afhankelijk hiervan heb je verschillende soorten schroevendraaiers nodig.

Styling tips voor in huis als je houdt van lang dineren

Previous article

Een tijdloze badkamer? Dit zijn goede tips 

Next article