Interieur

Styling tips voor in huis als je houdt van lang dineren

0

Eén van onze favoriete bezigheden in huis is lang tafelen met vrienden. Je dierbaren over de vloer, en samen kunnen koken of genieten van eten – het zijn van die momenten waarbij je alles om je heen even kan vergeten en gewoon dankbaar bent voor het moment wat je samen met je vrienden, familie of geliefde hebt. Als je je huis ook iets meer zou willen inrichten op lang dineren, dan ben je aan het goede adres. In dit artikel verzamelen wij onze favoriete tips over het stylen van een huis als je houdt van lang tafelen.

Keukeneiland

Een keukeneiland wat centraal in de keuken staat biedt je de mogelijkheid om met al je gasten te kunnen blijven communiceren, ook als je bijvoorbeeld aan het koken bent. Als je stoelen bij het keukeneiland plaatst kunnen je gasten daar tijdens de voorbereiding plaatsnemen en kunnen ze bijvoorbeeld helpen met het snijden van groentes of specerijen.

Bartafel

Een bartafel is ook een ultieme uitkomst voor iedereen die houdt van lang dineren. Dit is namelijk de perfecte mix tussen een staande borrel en een zittend diner. Aan bartafels kun je uitstekend borrelhapjes serveren en rustig met je gasten de dag doornemen. Daarnaast is een bartafel ook nog eens heel geschikt om overdag aan te kunnen werken als je een dag gaat thuiswerken. Ook een kop thee drinken met de kids of je geliefde na een lange werkdag kan perfect aan een bartafel. Zo maak je echt even tijd voor elkaar en heb je direct even een persoonlijk momentje.

Mooi serviesgoed

Als er dan vervolgens gasten komen eten, wil je ze natuurlijk wel op een mooie manier het eten en drinken kunnen serveren. Het helpt als je mooi en kleurrijk serviesgoed hebt, zodat het eten op de best mogelijke manier kan uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere en opvallende waterkan, die niet alleen mooi op tafel staat maar ook kan dienen als eyecatcher in huis. Twee vliegen in één klap, dus.

Spaar leuke drankflessen op

Is die ene likeurfles leeg? Dan kun je hem natuurlijk bij het leeg glas gooien maar je zou hem ook kunnen blijven gebruiken door hem een nieuwe functie te geven. Je kunt mooie flessen heel goed bewaren en hergebruiken door er bijvoorbeeld bloemen of kaarsen in te zetten. Staat niet alleen mooi, maar ook nog eens enorm gezellig. Je kunt in transparante flessen ook een lichtslinger doen zodat de fles ook kan fungeren als lamp.

Tips

Iedereen die houdt van het geven van etentjes weet dat het een uitdaging kan zijn om de keuken weer een beetje opgeruimd te krijgen voordat je gasten arriveren. Ook al heb jij al uren staan zwoegen in de keuken, je gasten willen natuurlijk wel aankomen in een schoon en opgeruimd huis. Het kan echter een nóg grotere uitdaging zijn om na afloop van het etentje of de borrel het huis weer opgeruimd te krijgen. Een kleine tip is je gasten vragen om even te helpen met opruimen. Als iedereen een klein beetje helpt is het zo gebeurd, dan duurt het veel korter dan wanneer je het alleen had moeten doen. Vaak vinden gasten het ook zeker niet erg om even te helpen.

5 tips over hoe je je computergedeelte in je huis inricht voor zowel werken als gamen

Previous article

Basis gereedschap wat iedereen in huis zou moeten hebben

Next article