Interieur

Wat zijn de interieurtrends voor de keuken van 2023?

0

Wil je dit jaar de keuken een nieuwe look geven en ben je op zoek naar ideeën? We hebben hier de belangrijkste interieurtrends voor de keuken voor je geselecteerd, zodat je keuken er in 2023 helemaal top uitziet.  

Warm hout en houtsnijwerk

De meest opvallende trend na alle gladde witte keukens van de afgelopen jaren is de terugkeer van hout in de keuken. Warm hout dat gezien mag worden en niet verstopt wordt onder een dikke laag lak. We zien nu vooral wat lichter hout in het keuken interieur verschijnen, maar zelfs de donkerdere gebeitste houtkleuren maken een comeback na de jaren ’70. Nog een trend zijn veel kleine details in het houtwerk. Geen gladde kastdeuren en rechthoekige tafelpoten meer maar sierlijke omlijstingen en fijn houtsnijwerk.  

Opvallende kleuren

Naast de terugkeer van onbeschilderd hout zien we dat opvallende kleuren hun intrede doen in de keuken. Geen bescheiden en onopvallende kleuren als gebroken wit, zand of grijs meer, maar lila, grasgroen, felgeel of hemelsblauw. De opvallende kleuren zijn niet voorbehouden aan kleine accessoires die je op strategische plekken plaatst, maar vullen juist grote oppervlakten zoals de wandkasten, het keukenblok of de eettafel. En wees niet bang om deze uitgesproken kleuren met elkaar te combineren, zoals oudroze kasten met bordeaux rode details. 

Patronen op muren en textiel

Met de uitgesproken kleuren maken ook dessins en patronen hun comeback in de keuken. Blokmotieven in rood of blauw, gedetailleerde bloem, dessins en tegels met bijzondere patronen. Het lijkt wel alsof al die kleurrijke dessins de hardheid van het roestvrij staal en plastic in de keuken willen doorbreken. We zien bijvoorbeeld een keuken muur die is voorzien van een behang met een uitgesproken en bont gekleurd motief of de typische rood-wit geblokte gordijnen die je met een landelijke boerderij zou associëren.   

Buiten koken in een outdoor keuken

Het is een trend die we al langzaam zagen opkomen maar dit jaar echt volop navolging zal krijgen: de buitenkeuken. We zien dat het in de keuken en in het koken steeds meer om genieten draait, en het koken en eten in de buitenlucht terwijl je omgeven wordt door een prachtige tuin is daar een duidelijk voorbeeld van. Bouw een Mediterrane keuken bij je zonneterras, of verplaats de keuken naar de serre zodat je met mooi weer de deuren kunt opengooien en genieten van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht. 

De terugkeer van de leefkeuken

Alle trends wijzen eigenlijk al in deze richting, want de keuken wordt gezelliger en centraler dan dat hij hiervoor was. Natuurlijk is een keuken nog steeds functioneel, maar de nadruk begint steeds meer te verschuiven naar een leefkeuken. Deze trend is net als de outdoor keuken opgekomen tijdens de pandemie, toen we allemaal aan de keukentafel aan het werk waren. Als je ergens de hele dag zit te werken moet het wel comfortabel zijn en wil je ook dat het er gezellig uitziet. Grote houten keukentafels met comfortabele stoelen en zachte kussens zijn dus weer terug van weggeweest, in combinatie met sfeervolle lampen en misschien zelfs een loungehoek. 

 

Minder schadelijke stoffen en vieze geurtjes in huis door te stoppen met roken

Previous article

Kunstgras met non-direction techniek: Een revolutie in grasvelden

Next article