HuisInterieur

4 tips voor een modern interieur

0

Ben je toe aan wat vernieuwing in huis? En wil je het komende jaar aangrijpen om het gehele interieur te veranderen? Dan wordt het hoog tijd om de verschillende interieurstijlen onder de loep te nemen. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een modern interieur. Deze kenmerkt zich door strakke lijnen en een ruimtelijke en minimalistische uitstraling. Ben jij ook helemaal verliefd op deze woonstijl? Maar heb je geen idee hoe je deze door moet voeren? Met behulp van de volgende vier tips creëer jij het perfecte moderne interieur voor jouw woning.

1.      De juiste verlichting

Een modern interieur wordt met name gekenmerkt door de strakke uitstraling. Je wil dus zoveel mogelijk grote lampen en afwijkende vormen voorkomen. Deze doorbreken immers de strakke belijning van het interieur. Inbouwspots zijn daarom bij uitstek geschikt voor dit interieur. Deze nemen nauwelijks ruimte in beslag en kunnen op heel veel verschillende manieren worden ingezet. Van basis- tot sfeer-, of zelfs accentverlichting. Alles is mogelijk.

Kies bij voorkeur voor dimbare inbouwspots. Op die manier kun je de verlichting geheel naar wens en het moment aanpassen. Zo beschik je altijd over de juiste verlichting.

2.      Kleurgebruik

Bij een ware make-over van het huis wil je natuurlijk ook wel wat met kleur doen. Maar welke kleuren passen nou echt goed bij een modern interieur?

Eigenlijk is bijna alles mogelijk. Wel is een ruimtelijke uitstraling heel typerend voor een modern interieur. Daarom is het goed om donkere kleuren zoveel mogelijk te vermijden. Meestal zie je vooral de basiskleuren terug. Soms ook in combinatie met pasteltinten. Vind je een donkere kleur toch wel heel mooi bij jouw interieur staan? Kies er dan voor om een accentmuur te gebruiken. Hierbij maak je één muur donker en laat je de rest van de ruimte licht. Dit zorgt voor een mooi contrast en zo blijft de moderne uitstraling intact.

3.      Moderne materialen en meubels

En dan moet er uiteraard ook nog aan de inrichting worden gedacht. Maar voor welke inrichting kies je in een modern interieur?

Logischerwijs passen niet alle meubels bij een modern interieur. Zo zal een oubollige stoffen bank een echte flater slaan binnen dit interieur. Kies voor moderne materialen en meubels. Moderne materialen zijn bijvoorbeeld RVS, glas, chroom en leer. Gebruik meubels met strakke lijnen om het lijnenspel binnen het interieur intact te houden.

Je kunt met de vormgeving echter ook wel iets spelen. Zo zien we tegenwoordig ook steeds vaker geometrische vormen terug binnen het interieur.

4.      Vloer

De vloer kan een interieur maken of breken. In moderne interieurs zie je vaak strakke vloeren. Heel populair dit moment is de gietvloer. Wel hangt hier een flink prijskaartje aan. Daarom is deze vloer zeker niet voor iedereen even geschikt. Gelukkig volstaat ook een houten- of een tegelvloer. Kies voor een vloer die bij jouw budget en inrichting past. Zo maak je nooit een verkeerde keuze. 

Hoe versier je een kerstboom als een professional?

Previous article

Hoe wordt kunststof in de bouw toegepast?

Next article