Nieuws

De interieurtrends van 2021 op een rij

0

Wat kunnen we dit jaar verwachten als het aankomt op interieurgebied? Is het tijd om het hele huis een make over te geven? Of blijven er ook wat stijlen vanuit andere jaren hangen? Wij zetten de interieurtrends van 2021 voor jou op een rij!

2021 lijkt een klein beetje op trend van voorafgaande jaren, maar toch net even anders. Alle trends zijn in een nieuw jasje gegoten. Ben je benieuwd? Lees snel verder.

Duurzaam modern design

Milieubewustheid wordt steeds belangrijker in de wereld. Daarom zie je dat ook in het interieur steeds vaker naar duurzaamheid wordt gekeken. We hechten steeds meer waarde aan kwalitatief hoogwaardige meubels die duurzaam zijn. Bijvoorbeeld aan van welk materiaal een product wordt gemaakt en we proberen het productie- en distributieproces zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. Zo gaan we meer producten van bio-plastic zien, gaan we vaker voor gerecyclede materialen én gaan we voor items die een lagere impact op het milieu hebben. Wil jij in je interieur ook een stuk duurzamer te werk gaan? Dan kun je bijvoorbeeld een keer gaan kringloop winkelen. In de kringloop kun je verrassend mooie items tegenkomen die met een likje verf een echte eye-catcher in jouw interieur kunnen worden.

Statement pieces in huis

Wil je graag dat de aandacht in je interieur meteen naar één punt getrokken wordt? Dat kan met een statement piece. Denk bijvoorbeeld aan vrijstaande gashaarden. Deze zijn niet alleen heel functioneel, maar geven je woonkamer ook meteen een knusse en huiselijke sfeer. Een ander statement piece kan bijvoorbeeld een designer item zijn. Denk hierbij aan een design stoel of een indrukwekkend ornament. Met zo’n designer item in je huis, wordt je interieur speels en stijlvol.

Natuurlijke elementen

Groen, groener, groenst. Het interieur kan in 2021 niet groen genoeg zijn. Heb jij al genoeg kamerplanten in huis? Naast dat kamerplanten je interieur mooier maken, hebben ze ook vaak veel gezondheidsvoordelen. Zo wordt er beweerd dat hoe meer planten je in huis hebt, hoe minder angst en stres je ervaart. Ook lichte houtsoorten zijn mooie natuurlijke elementen in je huis. Dit hoort helemaal bij een Scandinavisch interieur. Denk hierbij aan lichte MDF-platen gecombineerd met zwart stalen details.

5 Klussen die altijd blijven liggen: tips om ze toch te doen!

Previous article

De voor- en nadelen van houtskeletbouw

Next article