Nieuws

5 Klussen die altijd blijven liggen: tips om ze toch te doen!

0

Iedereen kent ze wel: klussen in en om huis die altijd blijven liggen. Wil jij deze klussen nu wel eens aan gaan pakken maar heb je geen idee waar te beginnen? Deze 5 tips geven je alle reden om ze toch te gaan doen!

Het juiste materiaal

We kijken vaak op tegen bepaalde klussen omdat we niet het juiste materiaal hebben. Om klussen makkelijker en dus leuker te maken, is goed gereedschap onmisbaar. Daar heb je nu wat aan, maar ook in de toekomst. Het is een investering, maar daar heb je jaren plezier van. Helemaal als je via mastertools.nl de beste materialen aanschaft.

To do list

Of het nu om klussen gaat, of om werk: veel mensen worden happy als ze dingen af kunnen vinken. Maak dus een to do lijst van de klussen die je nog hebt liggen en gun jezelf het fijne gevoel wanneer je weer een vinkje kunt zetten.

Stel tussendoelen

Kijk je tegen een klus op omdat deze wel heel groot is en je die nooit in één keer af kunt krijgen? Dat is niet erg. Wanneer je bedenkt dat het ook niet in één keer hoeft, kun je de klus opdelen in kleinere klussen en die ga je dan één voor één aanpakken. Moet er bijvoorbeeld geschilderd worden? Stel dan als tussendoelen het schuren, grondverven en verschillende lagen aflakken. En doe bijvoorbeeld één raam per keer. Zo wordt het behapbaar en kijk je er niet als een berg tegenop.

Samen is leuker dan alleen

Zoals voor veel dingen in het leven geldt, is ook klussen vaak leuker dan alleen. Dus sleep je partner erbij, een goede vriend(in) of familielid en ga samen aan de slag. Je zult merken dat vele handen daadwerkelijk lichter werk maken en dat die klus ineens een stuk sneller gedaan is.

Bedenk waar je het voor doet

Wanneer je een extra doel koppelt aan de klus, geeft dat extra motivatie om het te gaan doen. Heb je een eigen woning? Dan kan het zijn dat je een opslag op je hypotheekrente betaalt. Wanneer de klus gedaan is en je woning is dan meer waard, kan die opslag wel eens vervallen en dat bespaart dus maandelijks geld. Dat is toch mooi meegenomen?

Verfraai je badkamer met een badkamermeubel van hout

Previous article

De interieurtrends van 2021 op een rij

Next article