Nieuws

Dit moet je weten over een Uitvaartverzekering

0

Het kan verstandig zijn om een uitvaartverzekering af te sluiten. Voor een gemiddelde uitvaart ben je namelijk gemiddeld tussen de € 8.500 en € 11.000 kwijt. Als je nabestaanden dat uit eigen portemonnee moeten betalen, kan dat vaak voor vervelende situaties zorgen. Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat jij en je nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de financiële gevolgen van een uitvaart.

Is een uitvaartverzekering handig?

Ja, het hebben van een uitvaartverzekering kan handig zijn om te hebben. Een uitvaartverzekering geeft jou en jouw nabestaanden net dat extra stukje financiële zekerheid zodat je uitvaart zorgeloos kan verlopen. Een uitvaart kan veel geld kosten. Als je dit geld niet op je rekening hebt staan, kan het slim zijn om jezelf te verzekeren met een uitvaartverzekering. Ook als je jouw nabestaanden niet wilt opzadelen met onverwachte hoge kosten, kan het afsluiten van een uitvaartverzekering een goede optie zijn.

Voor hoelang betaal je een uitvaartverzekering?

Een verzekering voor uitvaart heeft een levenslange looptijd. In de meeste gevallen moet je de premie voor een uitvaartverzekering voor 30 jaar betalen. Verloopt de 30 jaar? Dan loopt de verzekering voor uitvaart gewoon door en hoef je geen premie te betalen voor de verzekering. Er zijn ook uitvaartverzekeringen waar je gedurende je hele leven premie moet betalen, hier is de premie per maand wel vaak lager doordat je langer aan het betalen bent.

Wat wordt er verzekerd met een uitvaartverzekering?

Een verzekering voor uitvaart kan voordelen hebben voor jou. Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit word je verzekerd voor een aantal dingen. Je wordt met een verzekering voor uitvaart verzekerd voor:

  • Crematie
  • Begrafenis
  • Kist
  • Bloemen
  • Locatie voor afscheidsdienst

Uitvaartverzekering vergelijken

Opzoek naar een uitvaartverzekering? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Via Verzekering.nl kun je uitvaartverzekeringen bekijken vergelijken en afsluiten. Op onze site vind je de goedkoopste uitvaartverzekeringen tegen de scherpste premies. Bekijk met behulp van de link welke uitvaartverzekeringen je via Verzekering.nl kan afsluiten.

Minder onkruid in je tuin met deze tips

Previous article

Wat te doen bij geluidsoverlast?

Next article