Tuin

Minder onkruid in je tuin met deze tips

0

Het hebben van een tuin is heerlijk. Lekker van de zon genieten, al bij het eerste voorjaarszonnetje buiten zitten en lekker tuinieren. Hoewel mensen met groene vingers het leuk vinden om hun tuin mooi op orde te houden, zullen ze het minder leuk vinden om hun onkruid weg te halen. Dit is vaak een vervelend klusje en moet helaas ook regelmatig gebeuren, wanneer je het niet uit de perken wilt laten groeien. Lees hier tips waar je bij het aanleggen van je tuin op kunt letten, zodat je minder last van onkruid hebt.

De juiste bodembedekker

Onkruid groeit vaak makkelijk tussen de stenen. Gebruik je echter bodembedekkers zoals boomschors, cacaodoppen of houtsnippers, ga je de onkruidgroei tegen. Dit heeft ermee te maken dat deze bodembedekkers weinig licht en lucht doorlaten, waardoor het onkruid slecht kan groeien. Perfect dus, wanneer je geen zin hebt om elke zoveel weken het onkruid tussen je tegels weg te krabben. Waar koop je deze bodembedekkers? Kijk eens op https://www.123natuurproducten.nl/ om verschillende soorten boomschors, cacaodoppen en houtsnippers te vinden.

Liever toch tegels?

Vind je tegels eigenlijk toch gewoon het mooiste, maar wil je zo min mogelijk onkruid? Dan zijn grote tegels met kleine naden en kieren misschien wel iets voor jou. Want hoe minder naden, hoe minder ruimte het onkruid heeft om te groeien. Je houdt het hiermee misschien niet tegen, maar zorgt er wel voor dat het minder is, dan wanneer je veel kleine stenen hebt. Wil je de kans op onkruid nog verder verkleinen? Dan kun je overwegen om je tegels te voegen met een speciaal onkruidwerend voegmiddel. Hierdoor krijgt het onkruid geen kans meer om tussen de tegels door te groeien. Een nadeel is wel dat het niet heel goedkoop is en je stoep ook niet meer waterdoorlatend is. Je moet dus genoeg tuin overhouden, waar het water goed kan weglopen.

Anti-worteldoek

Een andere veelgebruikte oplossing, is het gebruik van een antiworteldoek. Deze houdt de groei van onkruid tegen, waardoor je bijvoorbeeld een onkruidvrij grindpaadje kunt aanleggen. Ook onder de stenen kun je dit anti-worteldoek leggen.

Verwijderen

Heb je ondanks alle voorzorgsmaatregelen dan toch last van onkruid? Dan zit er helaas niets anders op dan het te verwijderen. Als je het meteen aanpakt, geef je het onkruid geen kans om zich snel te verspreiden en kun je het met een beetje geluk snel de kop indrukken. Hoe langer je dit klusje uitstelt, hoe moeilijker het zal gaan worden om je tuin onkruidvrij te krijgen. Probeer in ieder geval te vermijden om middeltjes te gebruiken die het milieu schaden. Het onkruid gaat er weliswaar mee dood, maar het is ook niet goed voor de andere planten in je tuin.

Hypotheek oversluiten: Volg deze tips

Previous article

Dit moet je weten over een Uitvaartverzekering

Next article