Tuin

Blokhut met zadeldak

0

Ben je op zoek naar een blokhut met zadeldak? Dat is een goede keus! Of je nu kiest voor een symmetrisch of asymmetrisch zadeldak: je zult veel extra ruimte krijgen in de tuin. Je kunt verschillende kanten op met een blokhut. Kies je voor traditioneel of juist een modern design? En welk soort hout kies je? Laten we de mogelijkheden eens bekijken.

Wat is een zadeldak?

Allereerst: wat is een zadeldak eigenlijk? Het is een veel voorkomend type dak, dat bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dakschilden. Ze snijden in de nok. De dakschilden hoeven niet gelijk van lengte te zijn. We spreken dan van een asymmetrisch zadeldak.

Zadeldaken komen ook voor bij blokhutten. Sterker: het is een van de meest voorkomende soorten daken bij blokhutten. Je kunt ook bij een blokhut voor verschillende soorten dakbedekking kiezen. Denk aan shingles, dakleer, staalpannen, granulaatpannen of betonpannen. Kies voor een vrijhangende voorluifel, of juist voor een grotere luifel op palen. Zijluifels zijn ook een mogelijkheid bij blokhutten met een zadeldak. Daar kun je perfect je haardhout of container kwijt.

Traditioneel of modern design

Een zadeldak is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook daadwerkelijk een functie. Het is namelijk een erg praktische manier om water af te voeren. Het geeft bovendien een traditionele uitstraling in je tuin. Kies voor een traditioneel design met een blokhut met zadeldak, of kies juist voor een moderne uitstraling met een plat dak.

Blokhutten met een zadeldak geven die traditionele look en feel aan je tuin. Het zijn blokhutten zoals we die van vroeger kenden. Maar wel met alle comfort en functionaliteiten die passen bij vandaag de dag.

Goed om te weten: zadeldaken worden vaak verward met kapschuurdaken. Het is goed het verschil te kennen. Bij een kapschuurdak is het voordak juist korter als het achterste deel. Dit is bij een zadeldak niet het geval. Met een zadeldak heb je ook nog eens meer bergruimte in de nok. Wat extra ruimte is altijd handig. Zo kun je optimaal genieten van je blokhut.

Blokhut met zadeldak kopen

Wil je een blokhut met zadeldak kopen? Dan kun je kiezen uit verschillende soorten. Bijvoorbeeld uit een blokhut met zadeldak van Noord-Europees vurenhout, of juist Noord-Europees grenenhout. Natuurlijk zijn ze ook in meerdere maten beschikbaar.

Bij Blokhuttenoutlet vind je voordelige blokhutten. Ze zien er perfect uit, en dat tegen een zacht prijsje. Zo kan iedereen een blokhut in de tuin krijgen.

Een speelkamer creëren die geschikt is voor de 21e eeuw

Previous article

5 Leuke dingen die je gewoon in je kamer kunt doen!

Next article