HandigTuin

3 redenen om de beste buitenlak te kopen

0

Het is tijd om jouw kozijnen buiten te schilderen, en ook de buitendeur. Maar wat is de beste verf om je houtwerk buiten te schilderen? En waarom is het zo belangrijk, dat je goede lakverf koopt voor het schilderen van de buitenboel? Er zijn 3 belangrijke redenen om voor een goede buitenlak zoals Sikkens Rubbol te kiezen.

1.Bescherm het hout tegen weersinvloeden

Jouw kozijnen, deuren en ander houtwerk buiten is altijd blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. In huis heb je dit probleem niet, maar buiten krijgen raam- en deurkozijnen of je houten tuinhuis altijd te maken met regen, zon, sneeuw, wind en wisselende temperaturen.

Door de kozijnen regelmatig te schilderen met een goede lakverf voor buiten, voorzie je de verflaag met een beschermende barrière tegen het weer. Zo voorkom je dat water in het hout dringt. Dit is belangrijk want door vocht in het kozijn of de deur kan het hout beginnen te rotten en er ontstaat schimmel. Met een sterke, beschermende lak zoals Sikkens Rubbol voorkom je dit drama.

Bovendien beschermt een goede buitenlak het hout niet alleen tegen vocht maar ook tegen schadelijke UV-stralen van de zon. Houtwerk buiten dat je voorziet van een laag lak is beter bestand tegen uitdrogen, scheuren of kromtrekken. Dit zijn allemaal gevolgen van lange, droge periodes met veel zonnestralen die ongehinderd op het hout inwerken. Koop je hoogwaardige buitenverf dan weet je zeker dat jouw witte kozijnen, zwarte schutting of groene buitendeur niet verkleuren maar ook na jaren nog prachtig uitzien. Top buitenlak op kleur gemengd en voor aantrekkelijke prijzen, koop je snel en makkelijk in een van de grootste verfwinkels: Onlineverf.nl, kijk ook even bij de verf aanbiedingen voor voordelige buitenlak!.

2. Verbeter de uitstraling van je woning

Schilder jij regelmatig jouw houtwerk buiten? Dan zorg je voor een strakke en goed verzorgde uitstraling van jouw woning. Want met kozijnen die fris en als nieuw eruit zien draagt bij aan de algehele uitstraling en waarde van je huis of woning. Zeker een pluspunt wanneer je het huis wilt laten taxeren of als je van plan bent om je woning te verkopen.

En je kan ook denken ‘het oog wil ook wat’. Want eerlijk is eerlijk, met een aantrekkelijke kleur kozijnen en deuren creëer je in korte tijd een moderne look. Kies bijvoorbeeld buitenlak in antraciet en overschilder het Monumentengroen van jouw kozijnen – de buitenkant van je huis is weer helemaal van nu!

3. Verleng de levensduur van het houtwerk

Door kozijnen regelmatig te schilderen en te onderhouden, kan je de levensduur ervan aanzienlijk verlengen. Want de verflaag beschermt het hout tegen vocht, insecten en andere schadelijke invloeden. Zorg er ook voor dat je voorafgaand aan het schilderen kleine gebreken en beschadigingen herstelt, bijvoorbeeld met een houtfiller en je voorkomt dat ze ernstiger worden en meer kostbare reparaties nodig zijn. Op deze manier kun je de duurzaamheid en functionaliteit van de kozijnen behouden, ook een heel sterk punt om Sikkens Rubbol of een andere goede lakverf te bestellen en lekker te gaan schilderen!

Kunstgras met non-direction techniek: Een revolutie in grasvelden

Previous article

De charme van rustieke buitenruimtes

Next article