Handig

Minder schadelijke stoffen en vieze geurtjes in huis door te stoppen met roken

0

Heb je gemerkt dat mensen demonstratief gaan kuchen als jij een sigaret opsteekt? Klopt het dat je vaker je muren of plafond moet witten dan bij vrienden die geen rokers in huis hebben? Je hebt vast meegemaakt dat vooral vrienden met kleine kinderen of baby’s liever niet bij jou op bezoek komen. Geef ze eens ongelijk. De atmosfeer in je woning is letterlijk bezwangerd van de sigarettenrook. Jij geniet van je rokertje, maar je moest eens weten hoeveel schadelijke stoffen en vieze geurtjes jouw gerook oplevert. Er zijn gelukkig ook alternatieven zoals een vaporizer. Minder schadelijk maar eenzelfde ervaring en geen vieze rooklucht in huis.

Andere mensen hebben last van jouw gerook

Je bent je er wel bewust van. Je zet vaker een raam open en bent zelfs bereid om in je eigen huis buiten of op een afgelegen plek je sigaret op te steken. Je snapt dat er mensen zijn die roken niet alleen vies vinden, maar er ook écht niet tegen kunnen. En als je dan bij jezelf te rade gaat, vraag je je af of je niet beter kunt stoppen. Je bespaart jaarlijks klauwen met geld en je werkt actief aan een betere gezondheid. Stoppen met roken is helaas niet eenvoudig. Nicotine is aantoonbaar verslavend en veel stoppogingen, van jou of van anderen, zijn tot mislukken gedoemd. Nicotine vervangende middelen zoals kauwgum of pleisters hielpen onvoldoende en ook speciale medicijnen als Zyban gaven bij jou niet de doorslag. Eigenlijk ben je ook mentaal verslaafd. Je hebt die nicotine niet alleen nodig, maar ook de bezigheid van het roken is iets waar je geen afstand van kunt nemen. Dat hoeft ook niet, als je overstapt op een vaporizer.

Hoe werkt een vaporizer?

Een vaporizer, van de bekende e-sigaret tot een tafelmodel vaporizer, heeft één belangrijk voordeel ten opzichte van traditioneel roken. Als je rookt, verbrand je de tabak in je sigaret. Je inhaleert nicotine, maar ook teer, koolmonoxide en andere zeer schadelijke verbrandingsproducten. Als je tabak gebruikt in je vaporizer, verwarm je de tabak, maar verbrand je het niet. Zo ontvang je wel nicotine, maar geen verbrandingsproducten. Die verbrandingsproducten zorgen nou net voor de vieze geurtjes en de irritatie bij de mensen om je heen. Een vaporizer is zo goed als geurloos. Je kunt in een vaporizer droge tabak, droge kruiden of wiet verwarmen, of je neemt een e-sigaret die hetzelfde doet met e-liquids.

Stoppen met roken door over te stappen op een vaporizer

Stoppen met roken via een vaporizer is eenvoudig en makkelijk te doseren. Geen onmiddellijke vervelende gevoelens die je had toen je het cold turkey probeerde. Je inhaleert in het begin nog steeds je dagelijkse portie nicotine en vervolgens ga je langzaam afbouwen. Elke week of elke paar weken verlaag je de dosis. Uiteindelijk vape je alleen nog maar producten die geen nicotine bevatten. Je behoefte om een sigaret op te steken is verdwenen.

Voordelen van het gebruik van een vaporizer

Als je overstapt op een vaporizer, ga je het merken. Geen vieze geurtjes of gele aanslag meer. Vind je nog wat oud wasgoed uit de tijd dat je rookte, dan ruik je zelf ineens hoe onaangenaam de verbrandingsproducten van tabak overkomen. Wellicht gebruik je je vaporizer vanaf nu om rustgevende of activerende kruidenmengsels te vapen.

Virtual reality in online casino’s

Previous article

Wat zijn de interieurtrends voor de keuken van 2023?

Next article