Handig

Zo onderhoud je jouw meubels

0

Als je nieuwe meubels hebt aangeschaft, wil je deze natuurlijk wel zo lang mogelijk nieuw houden. Reden genoeg om de meubels dus goed te onderhouden. Hoe je dat precies doet vertellen we jou in deze blog!

Meubels komen er in veel verschillende vormen en maten. Van een buffetkast tot een eettafel. En van een dressoir tot aan een woonkamerkast. Het is bij het onderhouden van je meubels vooral belangrijk dat je let op het materiaal. Denk aan verschillende soorten houten, maar het kunnen ook verschillende stoffen of leersoorten zijn.

1.    Houten meubels

Voor houten meubels geldt vooral dat je niet te veel water moet gebruiken wanneer je de meubels wilt afstoffen. Gebruik liever een licht vochtige doek, of nog beter: een stofdoek. Denk er ook aan dat het verstandig is om je houten meubels regelmatig te behandelen met olie. Welke olie geschrikt is voor jou houten meubels is afhankelijk van het soort hout.

2.    Metalen meubels

Tegenwoordig zie je veel meubels die gemaakt zijn van metaal. Denk vooral aan veel boekenkaste en tv-meubels. Deze metalen meubels kun je vaak het beste afnemen met een droge doek. Wil je vlekken weghalen? Droog het meubelstuk dan altijd even na met een droge theedoek.

3.    Meubels van leer

Voor meubels van leer geldt ook dat je ze goed moet verzorgen. Leer kan namelijk snel uitdrogen en als het te droog wordt, bijvoorbeeld omdat het dicht bij een verwarming staat. Is de kans groot dat de stof gaat scheuren. Omdat te voorkomen is het goed dat je meubels van echt leer regelmatig in vet. Gaat het om ECO-leder of PU-leder. Dan kan je enkel een vochtige doek gebruiken. Zorg ook dat je hierna alles weer goed droog maakt.

Meer tips nodig voor het schoonmaken van je bank? Bekijk dan dit artikel eens!

4.    Polyester

Deze stof komt vaak voor bij stoelen en ook bij banken. Het is een prettige stof, omdat vuil vaak niet makkelijk kan hechten. Zit er een vlekje op? Dan kan je de stof makkelijk nat maken met een spons. Zorg er wel voor dat je niet alleen de vlek nat maakt, maar doe gelijk de hele zitting. Van naad tot naad. Zo voorkom je kleurverschil.

7 bespaartips tijdens een grote verbouwing

Previous article

Samenwonend? Met deze lifestyle cadeaus kun je je geliefde spontaan verassen

Next article