Huis

7 bespaartips tijdens een grote verbouwing

0

Ga je binnenkort beginnen aan een grote verbouwing? Dan zal dat waarschijnlijk een smak geld gaan kosten. Maar nog steeds kan je letten op de kleintjes en honderden euro’s besparen. Wij vertellen je hoe in dit artikel.

1.    Al het behang eraf

Wanneer je een ouder woning gaat verbouwen zit deze waarschijnlijk vol met behang. Dit moet allereerst allemaal van de muren af. Want behang zorgt alleen maar voor ellende. Kies gewoon een muur die je vervolgens kan schilderen. Dit scheelt je achteraf bakken met geld. Voor het behang verwijderen kan je een stoomreiniger huren in plaats van kopen, ook dit scheelt weer in de portemonnee.

2.    Huur een container

Een andere manier om veel geld te besparen is het huren van een container voor je bouwafval. Het zal namelijk gebeuren dat je bij het slopen achteraf toch meer afval hebt dan je vooraf verwachtte. En wil je nu echt slim geld besparen ga je alvast bekijken wat voor materialen er in de container terecht komt. Wanneer heet veelal hout is kan je namelijk beter voor een houtcontainer gaan. Dit is stukken goedkoper dan een restafval container.

3.    Huur groot gereedschap

Koop geen gereedschap dat je niet vaak meer gaat gebruiken. Dit is misschien wel de belangrijkste tip die wij mee willen geven. Want het kan je tientallen tot soms wel honderden euro’s schelen wanneer je goede apparatuur huurt. Gereedschap huren is ook heel normaal geworden de laatste jaren. Steeds meer verhuurbedrijven ontstaan er nu de vraag steeds groter wordt.

4.    Doe het zelf

Een enorme bespaartip is toch wel om zo veel mogelijk zelf te doen. Waarschijnlijk kan je met behulp van goede uitlegvideo’s meer dan jezelf denkt. Van het leggen van vloeren tot misschien wel het trekken van elektra. Het zal je misschien wat extra tijd kosten, maar wanneer je tijd over hebt scheelt het de kosten voor een klusjesman.

5.    Verbouwpas en kortingen

Wist je dat je korting kan krijgen bij bepaalde bouwmarkten wanneer je net bent verhuisd. Bij de gamma krijg je 10% korting op al je aankopen 3 maanden na je verhuizing. Perfect voor de aankopen van je verbouwing. Dit werkt trouwens niet alleen bij de Gamma, controleer het ook bij jouw bouwmarkt.

Wat kost een badkamer?

Previous article

Zo onderhoud je jouw meubels

Next article