Huis

Wat kost een badkamer?

0

De ene badkamer is natuurlijk de andere badkamer niet. Heb jij een kleine ruimte of wordt de badkamer juist vergroot? Wil je veel luxe? Of is een budget badkamer voor jou meer dan genoeg? Wat je wensen ook zijn, je wilt toch graag weten wat het kostenplaatje ongeveer zal zijn. In deze blog vertellen we jou meer over de kosten van een badkamer.

Kijk jij er al naar uit dat je straks uit een spiksplinternieuwe douche stapt? Of denk je erover na om eindelijk dat bad te realiseren waar je al jaren naar uit kijkt? Een nieuwe badkamer is misschien wel een prijzig grapje. Maar wat kost een badkamer nu eigenlijk? Want het is ook ongelooflijk fijn om een nieuwe badkamer in gebruik te nemen. Om direct je meer te vertellen over de kosten van een badkamer, willen we je laten zien waar de prijs uit is opgebouwd.

Maar voor een gemiddelde badkamer ben je ongeveer 13.000 euro kwijt.

Welke elementen bepalen de prijs van een badkamer?

Wat we net natuurlijk al zeiden: net zoals bij keukens, is de prijs van een badkamer is afhankelijk van een aantal factoren of elementen. Allereerst is het zo dat de afmeting van een ruimte belangrijk is voor de prijsopgave van een nieuwe badkamer. Als je veel vierkante meter wilt opvullen hoeft dat niet direct te betekenen dat je meerdere wastafels, een bad, bidet en een extra grote doucheruimte wilt hebben. Maar het is wel zo dat alles bijvoorbeeld betegeld moet worden. Je betaalt dus al snel een hoop extra omdat je tegels nodig hebt.

Daarnaast is ook de mate van luxe een belangrijk onderdeel van het kostenplaatje. Zo heb je een douchekop van een paar tientjes. Maar er zijn ook douchekoppen die pure luxe zijn. Verschillende standen bijvoorbeeld of de optie tot een massage. Hetzelfde geldt voor een bad natuurlijk. Hoe luxer het bad is, denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi, hoe hoger het prijskaartje.

Welke kosten bij het realiseren van een badkamer?

Naast oppervlakte en materiaalkeus is er natuurlijk meer nodig voor het realiseren van een badkamer. Zo zal je vaak een aannemer in dienst nemen. Een aannemer komt de badkamer zelf opknappen of besteed dit uit bij iemand. Daarom vind je op een offerte, naast materiaalkosten, vaak ook arbeidskosten zijn. Dit zijn dus de kosten voor het werk dat de arbeiders doen tijdens het realiseren van jouw nieuwe badkamer.

Ook kun je vaak rekenen op afvoerkosten. Dat zijn de kosten die worden gemaakt om je oude badkamermeubels of tegels af te voeren. Ook sloopwerkzaamheden vallen onder de arbeidskosten. Dit zijn de meest toegankelijke kosten waarop je kunt rekenen tijdens het renoveren van een badkamer.

Kun je geld besparen?

Zoals altijd is er ook ruimte om eventueel geld te besparen. Denk bijvoorbeeld aan een gedeelte zelf verbouwen of het slopen zelf doen bijvoorbeeld. In sommige gevallen kun je ook badkamermeubels aanschaffen die bijvoorbeeld zijn afgeprijsd omdat het showmodellen zijn. Maar wil je jezelf compleet ontzorgen? Dan kun je het beste de renovatie van de badkamer uitbesteden. Zo hoef jij je enkel en alleen druk te maken over het uitzoeken van de juiste tegels!

Waar moet ik opletten bij het vergelijken van energie aanbieders?

Previous article

7 bespaartips tijdens een grote verbouwing

Next article