Interieur

Low budget tips voor een ‘nieuwe’ keuken

0

Stel: je hebt net een nieuw huis gekocht, maar door de krappe markt is er meer spaargeld in het overbieden gaan zitten. Wil je in jouw nieuwe paleis toch een nieuwe keuken hebben? Volg dan deze tips op, want dat hoeft in lang niet alle gevallen veel geld te kosten!

Toch een gloednieuwe keuken

Zit er in je nieuwe huis écht geen keuken of ligt zijn beste tijd echt decennia achter ons? Dan kun je helaas niks anders doen dan voor een gloednieuwe keuken te gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van aanbieders. Waar je vroeger eigenlijk verplicht naar de duurdere keukenboeren moest voor een gloednieuwe keuken, kun je nu ook bij andere bedrijven aankloppen voor beduidend minder dure exemplaren.

Online kun je ook op zoek naar een minder grote fabrikant en kijken of hier bijvoorbeeld showroommodellen te koop staan voor een zachter prijsje. Met deze keukens is negen van de tien keer niks aan de hand.

Verbouw de huidige keuken

Mocht de huidige keuken het praktisch gezien nog doen, maar valt hij verder niet echt in de smaak? Dan is het, zeker gezien het kleinere budget, zonde om de hele keuken er gelijk uit te trekken. Met vaak kleine toepassingen tover jij je keuken namelijk helemaal om. Bij sommige keukenboeren kun je bijvoorbeeld nieuwe kastdeurtjes voor al €20,- per stuk in diverse maten bestellen. Voeg gelijk nieuwe handgrepen toe aan je bestellijst en na een kleine investering is de keuken geheel anders. Wist je dat je zelfs een nieuw keukenblad kunt kopen voor nog geen €50,-?

Is er dan toch nog wat geld over en zoek je een echte eyecatcher? Een keukenkraan in het zwart is dan precies wat jij zoekt. In menig (dure) nieuwe keuken is een dergelijke kraan te vinden. Zet jij er ook een in je verbouwde keuken? Dan haalt dit het gelijk helemaal op.

Pak de rest aan

Is er met de huidige keuken zelf weinig aan de hand, maar is het meer de rest van de ruimte die wel een upgrade kan gebruiken? Zitten er bijvoorbeeld overal witte tegeltjes tegen de muur? Dan kun je deze vrij eenvoudig, maar vooral goedkoop van een ander kleurtje voorzien. Bij diverse bouwmarkten haal je voor een paar tientjes een blik met tegelverf. Haal een hippe kleur in huis en voor je het weet is de keuken weer helemaal bij de tijd. Oefen vooraf het liefste wel op een paar losse tegeltjes: het kan een lastige klus zijn voor beginners.

Toch druk in de weer met de verfrollers en -kwasten? Neem de muur dan ook gelijk mee. Het is tegenwoordig heel hip om het plafond van dezelfde kleur als de muren te voorzien. Ga jij voor olijfgroen of misschien wel terracotta? Met deze tips lukt het jou hopelijk om in je nieuwe huis toch een nieuwe(re) keuken te creëren. Succes en alvast veel woonplezier gewenst.

Zo organiseer je een avondje casino in je eigen huis

Previous article

Tips om Even Uit je Comfortzone te Gaan

Next article