Handig

Tips om Even Uit je Comfortzone te Gaan

0

Wat je graag in je vrije tijd doet, hangt vaak af van wat je ontspannend en geruststellend vindt, en natuurlijk van wat u leuk vindt. Hoewel hier op zich niets mis mee is, betekent het dat over het algemeen werkweken herhaaldelijk worden afgesloten met weekends die worden besteed aan dezelfde activiteiten. Het kan nooit kwaad om hier een klein beetje verandering in te brengen. Hoewel dit niet noodzakelijk iets is waar je je op korte termijn zorgen over hoeft te maken, is het wel iets dat het aangename van je vrije tijd in de toekomst schade kan toebrengen wanneer je te veel gaat vertrouwen op dezelfde routine.

Daarom kan het een goed idee zijn om even uit je comfortzone te gaan, niet alleen om de kwaliteit van je toekomstige weekends te waarborgen, maar ook om je eigen horizon te verbreden en bepaalde gevoelens, zoals malaise over je huidige routine of beginnende gevoelens van depressie, aan te pakken. Wat je kunt doen om jezelf uit je comfortzone te halen, hangt natuurlijk af van wat je al voor je plezier doet en waar je van daaruit naartoe kunt gaan.

Breid je Interesses naar Buiten

Iets eenvoudigs dat je kunt doen om jezelf uit je comfortzone te halen, is om interesses die je al hebt verder uit te breiden naar omstandigheden die je misschien eerder hebt genegeerd. Zo heb je nog steeds het anker van iets doen dat je leuk vindt om je bezig te houden en om je ervan te weerhouden halverwege op te geven. Als je bijvoorbeeld van sport houdt, maar nooit een live-evenementen hebt bijgewoond, zou je kunnen overwegen een paar wedstrijden live te bekijken om te bekijken hoe dit bevalt. Als je Stadions EK 2020 opzoekt, krijg je misschien een goed idee van waar je terecht kunt om de wedstrijden van jouw land of het nationaal team dat je support te gaan bekijken.

Bedenk een Nieuwe Routine

Als dit aantrekkelijk lijkt, kun je klein beginnen en stapje voor stapje vooruit gaan en niet te veel tegelijk te doen. Het laatste wat je wilt doen is elke kans voor jezelf om de positieve kanten van deze actie in te zien verpesten door onmiddellijk in het diepe te duiken zonder enige aandacht voor hoe het je zou kunnen beïnvloeden. In plaats daarvan kun je jezelf vertrouwd maken met deze nieuwe benadering van tijdbesteding door het gewoon heel eenvoudig te beginnen. Je hoeft alleen maar te beginnen met iets een beetje anders te doen. Iets in je dagelijkse schema gooien wat je normaal niet zou doen.

Als je verder wilt gaan dan dat, kun je gewoon verder bouwen op de veranderingen die je in je schema aanbracht. Als je bijvoorbeeld iets anders wilt doen, zou je kunnen proberen een natuurwandeling bij jou in de buurt te maken. Heb je de smaak te pakken, dan kan een lange trektocht de natuurlijke volgende stap zijn. Niet alleen is dit een doel dat kan dienen als een langetermijnproject met zijn eigen voorbereiding, maar het stuwt je tijdverdrijf in een gezonde richting die je meer naar buiten zal brengen.

Binnen je comfortzone blijven kan slecht voor je zijn en ertoe leiden dat je leven stagneert en geen vooruitgang meer boekt. Dingen doen die je je wat spanning brengen, is geweldig, want het kan je openstellen voor nieuwe ervaringen in je leven.

Low budget tips voor een ‘nieuwe’ keuken

Previous article

Wat is een voordelig aanhangerslot?

Next article