Handig

Wat is een voordelig aanhangerslot?

0

De zomer staat bijna voor de boeg en dat betekent voor veel mensen vakantietijd. Sta jij nu ook te trappelen om op pad te gaan met je aanhangwagen, caravan of boottrailer? Reden genoeg ook om tijdens de vakantie je aanhanger te voorzien van een aanhangerslot. Heb je al even rondgeneusd naar een geschikt slot, maar zoek je juist een voordelig slot? In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van een steekslot, kettingslot, wielklemmen en slotpalen.

Steekslot als aanhangerslot

Zoek je een voordelig aanhangerslot voor op je koppeling? Dan kun je naast de welbekende onderbouwsloten, ook kiezen voor een steekslot. Een steek aanhangerslot, ook wel bekend als cilinderslot, kun je in de uitsparing van je koppeling steken. Ook kun je dit slot in de hendel of in de aankoppel indicatoren steken. Dit aanhangerslot voorkomt dat de aanhanger ontgrendeld wordt en kan een eventuele dief deze niet ontkoppelen of aankoppelen.

Kettingslot als aanhangerslot

Wanneer je een aanhangerslot zoekt die ook toepasbaar is voor meerdere voertuigen, kun je een kettingslot overwegen. Een kettingslot van het merk Double Lock, is universeel toepasbaar voor bijvoorbeeld: caravans, boten, scooters, brommers, paardentrailers, vouwwagens en natuurlijk aanhangers. Dit slot is ook ideaal voor een boot, omdat de staaf nogal dun is en makkelijk door een kikker past.

Wielklemmen en slotpalen

Een wielklem is de beste optie wanneer je op zoek bent naar een aanhangerslot voor je caravan of aanhangwagen. Een wielklem heeft vaak een opvallende kleur en is daardoor van veraf goed te zien. Daarnaast voorkomt dit aanhangerslot dat je aanhanger of caravan ongewenst wordt verplaatst.

Wil je liever een instelbare wielklem? Dan is een verstelbare wielklem een goede optie. Bij dit aanhangerslot is de breedte instelbaar en is daarom ook geschikt voor auto’s, motorfietsen en aanhangwagens.

Tip: Voor zowel een kettingslot als wielklem kun je ook een SCM slot kopen. Bij eventuele diefstal dekt de verzekering dan de schade. 

Met een anti-diefstalparkeerpaal als aanhangerslot, maak je het een dief al snel moeilijk. Doordat een parkeerpaarslot vaak gemaakt is van hoogwaardig materiaal zal deze nog jaren voor professioneel gebruik inzetbaar zijn. Dit slot wordt ook wel vaak gebruikt voor de verhuur. Dit soort aanhangerslot dien je in te graven door middel van bijvoorbeeld beton. Dit zorgt er voor dat de parkeerpaal zeer stabiel is en lang meegaat. Als je dit aanhangerslot hebt ingegraven, steekt deze er vaak nog ongeveer 1 meter boven de grond uit, daar kun je dan de aanhangwagen in vastzetten.

Vet je aanhangerslot ook goed in

Als je een mooi slot hebt gekocht en regelmatig gebruikt is het belangrijk deze goed in te blijven vetten. Een aanhangerslot komt namelijk veel in aanraking met vocht en dergelijke. Als vet kun je bijvoorbeeld WD40 gebruiken. Dit zorgt er o.a. voor dat piepende en krakende elementen weer soepel worden.

Meer weten over een aanhangslot?

Ben je enthousiast geworden over het aanbod van voordelige aanhangwagensloten, maar wil je graag voorzien worden van professioneel advies? Aanhangwagendirect beschikt over een ruim assortiment aanhangwagensloten. Zij helpen je graag verder met een geheel vrijblijvend advies. Neem gerust contact met ze op.

Tips om Even Uit je Comfortzone te Gaan

Previous article

Op zoek naar een mooie hanglamp? Deze 4 tips helpen jou een handje!

Next article