Handig

Dit zijn de kwaliteiten van een goede planner

0

Ben jij een planner bij een bedrijf? Of denk je dat je goed in plannen bent? Lees dan dit artikel en kom erachter wat de kwaliteiten zijn van een uitstekende planner.

In iedere organisatie en in ieder groot bedrijf heb je een planner. De planner zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Al wordt de rol van planner vaak nog onderschat. Want een goede planning verzorgen is meer dan alleen een rooster in elkaar zetten. Je moet flexibel kunnen zijn en snel kunnen schakelen. Denken in oplossingen is ook een capaciteit die je moet bezitten als een planner. Je kan wel alles verwerken met een goede planningstool, maar heb jij ook de rest in pacht? Hier volgen alle kwaliteiten die een planner moet bezitten op een rij:

Planning en organisatie

Het begint bij de planning en organisatie. Hoe goed kan jij overzicht houden over het team? Kan je bijvoorbeeld goed organiseren en iedereen zijn of haar taken duidelijk uitleggen. Ook is het belangrijk om dynamisch te kunnen zijn in een omgeving waar jij vaak plotseling problemen moet oplossen. Het is dan natuurlijk essentieel dat jij oog houdt op de planning en daarbij overzicht kan houden. Kan jij hoofdzaken van bijzaken onderscheiden, en keuzes maken die op dat moment voorrang hebben?

Communicatie

Jij bent de spin in een groot web. Hierbij moet je denken aan een web van leveranciers, het management, de Arbo, Leidinggevenden, klanten, opleidingen, medewerkers, andere planners en misschien wel een uitzendbureau. Jouw personeelspanning moet dus niet alleen on point zijn. Je moet ook goed kunnen communiceren. Zo dien je natuurlijk op een andere manier te praten met medewerkers dan met klanten. Bezit jij de juiste competenties als een echte planner?

Bestand tegen stress

Een planner kan bol staan van de stress. Hoe je het ook went of keert, soms kan er ineens veel op je afkomen. En vaak komt alles in veelvoud. Dit betekent bijvoorbeeld dat je ineens drie zieken hebt, die in de ochtend pas afbellen. Dit terwijl er een belangrijke afspraak gepland staan. Kan jij op dit moment stress de baas zijn en onder druk schakelen en de juiste beslissingen nemen?

Problemen oplossen

Er zijn mensen die hebben een natuurlijke gave en zijn ontzettend goed in problemen tackelen. Deze mensen worden vaak mediators. Ze zijn vaak communicatief vaardig en weten wat mensen willen horen of hoe ze mensen een zetje in de rug kunnen geven. Problemen oplossen hoort zoals je hierboven al een paar keer hebt gelezen, bij de taken als planner. Analytisch vermogen is hierin belangrijk om de belangen voor een klant maar ook voor de werknemer goed gescheiden te kunnen houden.

Beslissingen nemen

Kan jij beslissingen nemen net als een politicus? Dan ben jij een uitstekende planner. Een planner neemt dagelijks namelijk meer beslissingen dan een gemiddeld mens. Welk poppetje komt op welke plek, en wie bel ik als hij/zij niet kan. Je bent echt iemand die initiatief neemt en durft te nemen. Bezit jij de bovenstaande competenties? Dan word jij een uitstekende planner.

Duurzaam interieur: tips voor het kopen van een tweedehands kast

Previous article

Waarom kiezen voor zonnepanelen in Zwolle?

Next article