Nieuws

De voordelen van een sauna in je bezit hebben 

0

Steeds vaker overwegen huishoudens de aanschaf van een sauna. Een sauna biedt tal van verschillende voordelen en hoeft daarbij niet veel te kosten! Zoek bijvoorbeeld naar een sauna in de outlet. Je profiteert hierbij van een hoge korting, terwijl de kwaliteit van een dergelijke sauna niet veel minder hoeft te zijn. Voordat je een sauna aanschaft is het belangrijk om de verschillen op een rijtje te zetten. Kies je bijvoorbeeld voor een infraroodsauna, of ga je voor de traditionele Finse sauna? Ook is het belangrijk om rekening te houden met de plek waar je de sauna gebruikt. Plaats je deze in de tuin, of zoek je een sauna voor binnen? In het laatste geval zal de beschikbare ruimte vaak beperkter zijn.

Tip: zoek naar een sauna waarvan het formaat aansluit bij het aantal personen, waarmee je deze gaat gebruiken. Een te grote sauna zorgt voor onnodig hoge energiekosten!

Gebruik van de sauna is goed voor je lichaam 

Een van de voordelen die het gebruik van een sauna je biedt, is het feit dat dit goed is voor het lichaam. Wist je bijvoorbeeld dat je doorbloeding verbeterd wordt tijdens een saunabezoek? Zeker na het sporten is het heerlijk om in de sauna te zitten. Door de verbeterde doorbloeding worden afvalstoffen in je lichaam makkelijker afgevoerd. De kans dat je een volgende dag hevige spierpijn hebt, is hierdoor veel kleiner. Daarbij geeft een bezoek aan de sauna je een beter weerstand tegen temperatuurswisselingen. Met name rond de overgang van de zomer naar de herfst zijn veel mensen ziek. Door geregeld gebruik te maken van de sauna zal jou dit minder snel overkomen.

Verlicht het gevoel van stress met een sauna 

Niet alleen voor je fysieke gesteldheid is het bezoeken van een sauna interessant. Denk ook aan je mentale gezondheid! Na een intensieve en vervelende dag op het werk kan er niets fijner zijn, dan het gebruik van je eigen sauna. De sauna geeft je een gevoel van rust en ontspanning, waardoor stressgevoelens aanmerkelijk verminderd zullen worden. Een fijne gedachte, als je weet dat het nog een paar dagen duurt totdat het weekend is. Je kunt je in de sauna afscheiden voor de dingen om je heen. Even een momentje voor jezelf! Dit geldt al helemaal, wanneer je de sauna in de tuin plaatst. De kans dat je kinderen op de deur kloppen is hierbij klein. Kom ook tot rust met een eigen sauna in huis!

Een sauna helpt je afvallen en meer te trainen

Eerder beschreven we al dat sauna’s een positieve invloed hebben op de doorbloeding van het lichaam. Het maakt dat gewrichtsklachten en bijvoorbeeld spierpijn minder snel zullen optreden. De afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd en je lichaam begint eerder aan het herstel van beschadigde spieren. Zo kun je sneller aan een volgende training beginnen! Niet voor niets maken ook veel sporters na een intensieve training gebruik van de sauna.

Wist je dat sauna’s ook helpen bij het afvallen? De hoge temperatuur in de sauna zorgt ervoor dat je hartslag toeneemt en daardoor je stofwisseling versneld wordt. Twintig minuten in een sauna met een temperatuur van 76 graden zitten zorgt voor een verbruik van circa 500 calorieën. Je moet er enig geduld voor hebben, maar het helpt wel! Op internet vind je nog veel meer voorbeelden van de voordelen die een eigen sauna je biedt.

Tuinhuis-ideeën voor deze winter

Previous article

De Tuin Klaar maken voor de zomer in de winter

Next article