Tuin

De Tuin Klaar maken voor de zomer in de winter

0

Een tuin, dat is heerlijk in de zomer. Lange avonden vol gezelligheid, eventueel bij een vuurkorf, lekker barbecueën met vrienden en familie, een privé plekje om te zonnen: multifunctioneel zo’n tuin. Totdat het winter wordt, dan is er ineens vrij weinig aan. Hoewel een winterbarbecue tegenwoordig echt een ding lijkt te worden en die vuurkorf voor wat broodnodige warmte kan zorgen, wordt de tuin in de winter toch een stuk minder gebruikt. En dus zelfs wel wat verwaarloosd. Maar als jij in de zomer weer wil genieten van je prachtige tuin, zorg je dat je hem in de zomer ook wat aandacht geeft. Oftewel: hoe maak je je tuin zomerklaar (in de winter)?

Tuinmeubelen

Met een lekkere tafel of een loungeset in de tuin, ziet deze er meteen een stuk gezelliger en uitnodigender uit. Alleen, zo’n set met de bijna onvermijdelijke hoes erover doet vooral troosteloos aan. Toch is het goed om je meubelen te beschermen tegen teveel regen, vorst en wind, zodat je er in de zomer alle plezier van hebt. Ben je nog op zoek naar mooie meubelen, de tuinmeubelen van Fonteyn zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Wil je in de winter toch wat gezelligheid, dan kun je wel prima lampjes in de tuin hangen. Die geven instant sfeer!

Snoeien

Heb je planten, bomen of struiken in je tuin, dan ontkom je vaak niet aan het snoeien daarvan. Dit doe je alleen níet in de winter. Blijf dan zoveel mogelijk van je planten af. Door snoeien komen de uiteindes van je plant, inclusief sappen, bloot te liggen. Als het dan koud is, of zelfs vriest, kan de plant door gaan. Datzelfde geldt trouwens voor gras: dit kun je beter niet maaien in de winter. Wanneer je een plant het beste kunt snoeien ligt aan de plant, check dat dus voordat je aan de slag gaat. Vaak is de herfst of lente, dus voor of na de winter, de beste periode.

Geef je planten in de winter trouwens ook geen, of in ieder geval nauwelijks, water. Als het kouder wordt hebben ze minder nodig, plus regent het in Nederland vaak genoeg om ze in de behoefte te voorzien. Teveel water kan ook zorgen dat de plant dood gaat. De tip is dus eigenlijk: laat planten in de winter zo veel mogelijk met rust. Haal wel geregeld gevallen bladeren enzo weg, voordat deze gaan rotten.

Bollen planten

Aan het einde van de winter kun je de bloembollen in de grond zetten. Als je kiest voor verschillende planten met verschillende bloeiperiodes, dan heb je vanaf de lente tot in de herfst, en dus zeker ook in de zomer, een vrolijke tuin vol mooie bloemen.

De voordelen van een sauna in je bezit hebben 

Previous article

Doorstroomboiler: wat zijn de voor- en nadelen?

Next article