Huis

Doorstroomboiler: wat zijn de voor- en nadelen?

doorstroomboiler voor- en nadelen
0

Een doorstroomboiler is een CV-ketel die enkel het water gaat opwarmen als je warm water nodig hebt. De boiler staat dan ook op stand-by als er geen warm water of verwarming nodig is. Vanaf het moment dat je warm water nodig hebt gaat de brander in de doorstroomboiler het water verwarmen. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij de aanschaf van een doorstroomboiler en wat de voor- en nadelen zijn.

Let op het waterverbruik

Met een doorstroomboiler verwarm je stromend water, waardoor er een beperkte hoeveelheid water verwarmd kan worden. De hoeveelheid warm water dat je tegelijkertijd gebruikt is erg belangrijk. Als de doorstroomboiler te weinig capaciteit heeft en er op meerdere plaatsen tegelijkertijd warm water wordt gevraagd dan kan het water minder warm aanvoelen. Bij een doorstroomboiler kopen is het dus belangrijk om goed na te denken over het huidige waterverbruik.

Voordelen doorstroomboiler

 

  • Compact. Doordat doorstroomboilers relatief klein zijn nemen ze weinig ruimte in beslag.
  • Goedkoop. Het kiezen voor een doorstroomboiler is vaak de goedkoopste keuze.
  • Gemakkelijk te installeren. Als je handig bent kan je de boiler gemakkelijk zelf installeren. Schakel je een specialist in? Dan kan hij een doorstroomboiler goedkoper installeren dan bijvoorbeeld een cv-ketel boiler.
  • Milieuvriendelijk. Als er geen warm water nodig is staat de boiler op stand-by, waardoor er ook geen stroom wordt verbruikt. De boiler verbruikt dus enkel stroom als er warm water gevraagd wordt.

 

Nadelen doorstroomboiler

 

  • Capaciteit. Als je enkel warm water nodig hebt op een plek in huis dan is een doorstroomboiler een prima keuze. Voor huishoudens waar vaak op meerdere plekken tegelijkertijd warm water wordt gevraagd is de capaciteit vaak onvoldoende.

 

Doorstroomboiler kopen

Overtuigd door de vele voordelen van een doorstroomboiler? In de webshop van ElektrischeBoilerAktie.nl vind je een ruim assortiment aan doorstroomboilers van topkwaliteit. Bij het kopen van zo’n boiler moet je jezelf een vraag stellen “Hoe vaak wordt er op meerdere plekken tegelijkertijd in huis warm water gevraagd?”. Is het antwoord dat dit regelmatig voorkomt, dan is een doorstroomboiler misschien niet de beste oplossing.

De Tuin Klaar maken voor de zomer in de winter

Previous article

Kabels wegwerken: Zo krijg je kabels uit het zicht voor een nette look

Next article