HandigHuis

Kabels wegwerken: Zo krijg je kabels uit het zicht voor een nette look

0

Wil jij ook niets liever dan je huis netjes en opgeruimd houden? Precies! En daar doe je heel veel voor. Elke avond voor het slapengaan loop je een rondje door de woonkamer, je stopt de vieze kopjes in de vaatwasmachine en je ruimt wat kinderspeelgoed op. Maar toch blijft dat ene hoekje een doorn in het oog: de hoek met alle kabels. In deze blog vertellen we jou hoe je die kabelspaghetti kunt oplossen! Lees jij mee?

We geven vijf handige tips voor het wegwerken van de kabels in jouw woning of bij jou op kantoor. Want overal waar veel kabels samen komen, kun je orde scheppen! We beginnen met de eerste tip:

  1. Kies voor draadloos

Dit lijkt een inkoppertje. Maar je kunt tegenwoordig heel veel draadloze oplossingen vinden. Denk bijvoorbeeld aan interactieve tv, een bluetoothspeaker voor de muziek en een laptop in plaats van een vaste computer. Zo lijkt de woonkamer van de toekomst helemaal geen kabels meer te hebben!

  1. Kies voor kabelgootjes

Een kabelgootje is een heel handig middel om lastige kabels weg te werken. Zo is je televisie vaak nog verbonden met kabels. Je kunt door deze kabelgootjes de kabels als het ware vastplakken aan de muur. Dan ligt de kabel in een simpel gootje en kijk je tegen een wit oppervlakte aan wat je vaak ook nog makkelijk kunt verven. Zo smelt ‘ie weg met de kleur van je muur!

  1. Bekijk waar de stopcontacten zijn

Wil jij een interactieve hoek maken, maar heb je maar een aantal stopcontacten? Of zitten de stopcontacten aan de andere kant van de kamer? Onhandig. Vaak los je dit snel op door te keizen voor een stekkerdoos. Maar, hé bah, dan krijg je weer zo’n lelijke kabel in het zicht. Het oogt niet netjes en al helemaal niet stijlvol. Je kunt ervoor kiezen om een aantal extra stopcontacten te laten maken. Je kunt dan de precies daar een hoek creëren waar jij wilt. Zonder stekkerdozen!

  1. Schaf een kabelbox aan

Veel kabelboxen zijn erg mooi en daarnaast heel praktisch. Je verzamelt namelijk de stekkers en de kabels, zonder dat je er een puinhoop van maakt. Het handige aan deze oplossing is dat je de doos vaker en op meer plekken in huis kunt gebruiken. Een iets minder grote uitgaven dus dan het opnieuw realiseren van stopcontacten.

  1. Maak er een creatief project van

Je kunt je kabels, naast dat je ze probeert weg te werken, ook inzetten voor meer creativiteit. Denk bijvoorbeeld aan speciale kabelprikkers waardoor het net lijkt alsof er allemaal vogeltjes op de kabels zitten. Of knip mooie bladeren van groen zelf plakkend papier. Zo creëer je mooie bladeren op de muur.

Zoals je ziet zijn er heel veel manieren om van de kabels af te komen. Er zijn oplossingen die snel werken en oplossingen waarvoor je iets meer in de buidel moet tasten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om per kamer het project te starten. Zo zorg je ervoor dat je langzaamaan steeds meer rust en ruimte in je huis creëert. Want een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd!

Doorstroomboiler: wat zijn de voor- en nadelen?

Previous article

Atypische eetkamertips die interieurstylisten je zullen aanraden

Next article