HuisInterieur

Atypische eetkamertips die interieurstylisten je zullen aanraden

0

De meeste mensen snellen bij het inrichten van hun huis naar de dichtstbijzijnde woongigant, om hier vervolgens hun hele inboedel in te slaan. Natuurlijk is dat een optie, maar het is eigenlijk veel leuker om je inspiratie bij verschillende soorten voorbeelden te halen. Je zult zien dat je vervolgens tot nieuwe inzichten komt en misschien wel dingen uitkiest die je normaal niet zo snel zouden opvallen, terwijl ze niet minder leuk zijn. Deze dingen zouden interieurstylisten je bijvoorbeeld aanraden:

Bij eetkamerstoelen wordt vaak gedacht aan houten stoelen of stoelen van kunststof, terwijl eetkamerstoelen van leer bijvoorbeeld ook heel geschikt zou zijn voor in de eetkamer. Het geeft direct een warmere uitstraling en geen zorg, want leren stoelen zijn gemakkelijk schoon te maken en stukken minder kwetsbaar dan stoelen van stof. Daarnaast gaan lederen stoelen zeer lang ee en vervaagt de kleur niet snel Doordat leer een natuurlijk product is beweegt het ook mee terwijl je zit, iets wat kunststof modellen niet zouden hebben. Zeker de moeite waard om te overwegen, dus!

  • Kies voor een ronde tafel

Zeker als je regelmatig met een groot gezelschap eet, dan zul je herkennen dat gesprekken aan de ene kant van de tafel de andere kant niet zullen halen en vice versa. Veel interieurstylisten zouden daarom een ronde tafel aanraden, zodat je met iedere tafelgenoot een gesprek kunt voeren. Daarnaast neemt een ronde tafel ook minder ruimte in dan een langwerpige tafel en staat het bovendien ook gezelliger – het is minder ‘strak’ dan een rechttoe-rechtaan tafelmodel.

  • Durf met kleuren te experimenteren

Als mensen in hun huis al graag met kleuren willen experimenteren, dan zullen ze dat het eerst doen in hun woonkamer. Misschien wat kussens met print op de bank, een plaid in een felle kleur of een kleurrijke lik verf op de muur, maar in de eetkamer wordt vaak minder aandacht besteed aan kleur. Terwijl deze ruimte minstens zo vrolijk zou moeten zijn als je woonkamer – wie vindt eten niet leuk?! Durf dus ook in je eetkamer te experimenteren. Denk aan eetkamerstoelen in verschillende kleuren, of een eettafel in -bijvoorbeeld- felrood.

Kabels wegwerken: Zo krijg je kabels uit het zicht voor een nette look

Previous article

Wat te doen als je huis niet verkocht raakt?

Next article