Huis

Wat te doen als je huis niet verkocht raakt?

0

Je huis staat in de verkoop, maar tot nu toe loopt het nog geen storm. Er zijn minder bezichtigingen dan je van tevoren had verwacht. Als er wel bezichtigingen zijn, krijg je bijna nooit een bod. De frustratie loopt op, de zenuwen nemen toe en je geduld wordt getart. Wat moet je doen als je huis niet verkocht raakt? Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de verkoop te versnellen.

Realistische vraagprijs

Als je huis langer dan 3 maanden te koop staat, zou het wel eens aan een onrealistische vraagprijs kunnen liggen. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Vooral als vergelijkbare koopwoningen in de buurt goedkoper zijn. Onnodig zakken kan daarentegen juist weer argwaan oproepen en gevolgen hebben voor jouw financiële situatie.

Een goede vraagprijs hangt af van een aantal factoren. De vraagprijs moet interessant zijn voor potentiële kopers en afgestemd zijn op vergelijkbare woningen die te koop staan. Als je je huis snel wilt verkopen, dan moet de vraagprijs gelijk of lager zijn aan het vergelijkbare aanbod in de buurt.

De aandacht krijgen

Een belangrijke factor bij de verkoop van je huis is hoe je de aandacht naar je toetrekt voor de verkoop. De snelste en meest effectieve manier is natuurlijk Funda. Deze website is voor iedereen beschikbaar en je huis is zichtbaar voor iedereen die tot de doelgroep van potentiële kopers voor jouw huis valt.

Soms is het aan te raden om je huis van Funda te halen en opnieuw te plaatsen. Vooral als je je huis verkoopt in een sterk concurrerende markt, dus in een plaats of buurt waar veel aanbod is. Je huis komt dan weer opnieuw in beeld bij de doelgroep, omdat je huis weer bovenaan in de zoekresultaten komt. Ook zullen potentiële kopers een notificatie krijgen dat jouw huis nieuw in de verkoop is en dat helpt zeker bij het onder de aandacht brengen van jouw huis. Het kan de verkoop een boost geven.

Makelaar

Als het niet goed lukt met de verkoop van je huis, is het raadzaam om ook eens kritisch te kijken naar het werk van de makelaar. Komt jouw makelaar niet met meer over de brug dan het verlagen van de vraagprijs? Dan kan het zeker beter en moet je misschien op zoek naar een andere makelaar. Verdiep je goed in de strategieën van de verschillende lokale makelaars. Welke kanalen zouden zij gebruiken om je huis te verkopen en wat zouden zij anders doen bij het onder de aandacht brengen van je huis dan je huidige makelaar? Een andere makelaar zou de verkoop van je huis zomaar kunnen versnellen.

Overbruggingshypotheek

Als je huis niet verkocht raakt en je hebt al een nieuw huis gekocht, dan is er gelukkig een financiële oplossing: de overbruggingshypotheek. Je leent tijdelijk het bedrag aan overwaarde op je oude huis om je nieuwe woning te financieren. Verkoop je je oude huis, dan los je de overbruggingshypotheek in één keer af. Zo hoef je je droomhuis dus niet mis te lopen, omdat je oude huis niet verkocht raakt. Dit is voor veel mensen een opluchting.

 

 

 

Atypische eetkamertips die interieurstylisten je zullen aanraden

Previous article

Beste matras van 2023

Next article