Nieuws

De geschiedenis van meubels zoals barkrukken en salontafels

0

Eigenlijk mag elke woonkamer niet ontbreken aan een stijlvolle meubels, denk bijvoorbeeld aan een salontafel of aan barkrukken. Het is belangrijk dat meubels een plek bieden om te zitten en te ontspannen, maar het kan je interieur decoreren. Er zijn talloze meubels verkrijgbaar, maar waar moet je uit kiezen? En weet jij waar de oorsprong van een meubel, zoals een salontafel of een barkruk, ligt? We staan er eigenlijk nauwelijks bij stil, maar veel van onze meubels die wij in het dagelijks leven gebruiken zijn in de afgelopen eeuwen aan enorme veranderingen onderhevig geweest. Alles wat je hierover wilt weten, hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Lees dus snel verder!

Barkrukken

Heb jij een eetkamer met hoge tafels? Of heb je behoefte aan extra zitplaats in je woonkamer? Barkrukken zijn dan een praktische toevoeging aan jouw interieur. Vaak zijn barkrukken verstelbaar in hoogte, zodat je ze kunt aanpassen naar het juiste niveau voor jou. Wist je dat een barkruk al een lange tijd in gebruik is? De eerste toepassing hiervan vindt zijn oorsprong in het Oude Egypte. Een barkruk werd destijds gebruikt als nederige zitplaatsen door ambachtslieden tijdens werktijden. De barkruk werd pas echt bekend sinds de Italiaanse Renaissance. Gedurende de vijftiende eeuw werden barkrukken versierd met beeldhouwwerken. Barkrukken werden later populair in het gebruik in pubs binnen Europa. Hierbij dienen ze, zoals de naam ook onthuld, als een praktische meubel om aan de bar te zitten. Vanaf de 19e eeuw zag je ook steeds meer barkrukken in woonkamers onder de middenklasse. Barkrukken werden gebruikt om aan de eettafel te zitten als er voor bezoekers niet genoeg stoelen waren. Daarentegen werd deze meubel ook gebruikt in keukens als een plek om te zitten tijdens het eten of het koken. Vanaf de 20e eeuw begonnen barkrukken steeds meer te lijken op de barkrukken die we vandaag de dag kennen. Ze werden gemaakt van stevige materialen, zoals hout en metaal. Tegenwoordig zijn barkrukken verkrijgbaar in talloze stijlen en materialen. Ze zijn nog steeds een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een praktische manier om aan een eettafel of een bar te zitten.

Salontafels

Salontafels zijn handig als je een plek nodig hebt om spullen op te zetten, zoals een kopje koffie of een boek. Als je op zoek bent naar iets unieks, kun je ook kiezen voor een salontafel met opbergruimte. Salontafels zijn een praktisch meubelstuk voor de woonkamer, en ze zijn al lange tijd in gebruik. De oudste salontafels werden waarschijnlijk gebruikt in het oude Egypte. Bovendien werden ze ook gebruikt in Griekse huizen, waar ze dienden als een plek om spullen op te zetten en te tonen. In de Middeleeuwen werden salontafels vooral gebruikt in de huizen van de rijkere klasse. In de 17e en 18e eeuw werden salontafels steeds populairder onder de middenklasse. Ze dienden nog steeds als een plek om spullen op te zetten, maar werden ook gebruikt als een praktische plek om te werken. Salontafels werden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, marmer en metaal, en konden worden gebruikt als een opklapbare tafel.

Hoe wordt kunststof in de bouw toegepast?

Previous article

Startende ondernemer? Dit moet je weten over belastingaangifte

Next article