Nieuws

Tuinmeubilair: dit zijn de veelgemaakte fouten bij het kopen van een tuintafel

0

Te weinig plek aan tafel voor iedereen. Een tuintafel die bij de eerste zomerse storm al omvalt. Of tuinstoelen die van ellende na een koude en natte winter uit elkaar vallen. En wat te denken van een tuintafel dat mooi oogt, maar afgrijselijk zit? In deze blog vertellen we jou graag meer over de veelgemaakte fouten en hoe jij ze kunt voorkomen! Lees je mee?

Niets zo fijn dan plaatsnemen aan een tuin waar plek is voor iedereen. Waar iedereen tot laat aan kan blijven hangen op een heerlijke Van der Garde tuinbank omdat de zomer eindeloos duurt. Of juist lekker in de alle vroegte, als alles nog stil is in huis, gaan zitten met een kopje koffie en een krantje. De tuin is pas af als je plaats kan nemen aan de perfecte tuintafel rond bij Van der Garde tuinmeubelen. Een mooie tuin is daarnaast een verlenging van de woonkamer. En daarom dus heel belangrijk! Zeker wanneer de dagen lang zijn en je niet alleen meer binnen wilt zitten.

1. Niet verder kijken dan de buitenkant van een tafel

Een tafel moet absoluut mooi ogen. Maar vaak is een tafel al bewerkt en klaar om in de tuin te worden gezet. Maar dan komt de zomer met haar zon en de herfst met haar regen. En wat te denken van sneeuw en ijzel in de winter? Grote kans dat je iets aan je tuintafel moet doen als de lente aanbreekt. Niet alle tuintafels zijn dan nog even mooi. Denk bijvoorbeeld aan beukenhout, dat heeft meer onderhoud nodig dan teak. En aluminium is al helemaal vrij van onderhoud. Daar hoeft waarschijnlijk enkel de hogedrukspuit even op.

2. Niet de maat opmeten van tevoren

Een tuintafel met stoelen ziet er in de showroom altijd anders uit dan wanneer ‘ie straks in jouw tuin komt te staan. Het is daar tenslotte veel groter en ruimer opgezet dan bij jou in de tuin. Neem dus van tevoren de maten mee, zodat je goed weer of een tuintafel te groot is of te klein is voor jouw tuin. En niet te vergeten: houd je aan de maten. Hoe mooi een tuintafel ook is!

Ga je online op zoek naar een tuintafel? Dan is het nog veel belangrijker om te weten welke maten je wilt hebben.

3. Vergeten te proefzitten of -liggen

Het is heel belangrijk dat je altijd even gaat uittesten. Dat doe je tenslotte ook met een nieuwe bank of een matras. Goed dus om te checken of het überhaupt lekker zit. Moeten er nog kussentjes bij of zit je lekker. Zak je langzaam onderuit of kan je rechtop blijven zitten? Wees kritisch en denk niet direct: ja, dit is wel prima. Blijf desnoods even 10 minuten zitten. Dan kun je meer te weten komen dan wanneer je nog geen 30 seconden zit.

4. Zonder budget gaan shoppen

Wat ook vaak gebeurt is dat mensen een mooie tuintafel vinden, daar de hoofdprijs voor betalen om er vervolgens achter te komen dat er nog maar weinig geld overblijft voor bijvoorbeeld tuinstoelen, loungeset of kussens. Zet jezelf op een budget zodat je van tevoren helder hebt hoeveel je kunt spenderen. Zo weet je zeker dat je straks in een complete tuin zit en niet dat je nog moet sparen voor mooie kussens.

5. Niet oriënteren

Door de eerste de beste tuinwinkel of bouwzaak binnen te wandelen en direct iets te gaan kopen loop je de kans op een miskoop. Bijvoorbeeld omdat het niet past of omdat het hout bewerkelijk is. Als je van tevoren goed oriënteert op wat er allemaal te koop is in de wereld en wat je bijvoorbeeld past bij jouw wensen en eisen verklein je de kans op een miskoop.

Hoe je doe je het dan wel?

We hebben hierboven natuurlijk ook al heel veel tips gegeven. Maar net zoals dat je niet zomaar een bank gaat kopen, moet je ook niet zomaar een tuinset aanschaffen. Ga eerst kijken wat je nodig hebt. Hoeveel ruimte heb je en hoe kun je goed gebruik hiervan maken? Wil je veel of weinig onderhoud hebben? Allemaal belangrijke vragen die je van tevoren goed helder moet hebben zodat je geen veelgemaakte fouten hoeft te maken.

Weten hoe je jouw nieuwe tuintafel straks kerstproof kunt maken? Bekijk deze video!

5 tips om een kleine badkamer optimaal te benutten

Previous article

Kopen of huren: wat zeggen de experts?

Next article