Interieur

5 tips om een kleine badkamer optimaal te benutten

0

Het is een ruimte waar je (als het goed is) iedere dag te vinden bent: de badkamer. In ons dichtbevolkte landje wonen we nu eenmaal dicht op elkaar, dus de kans is groot dat je een kleine badkamer hebt. Dit hoeft nog geen reden te zijn om genoegen te nemen met minder, want ook een kleine badkamer kun je omtoveren tot een heuse spa! Om je hier een handje bij te helpen hebben we de volgende vijf tips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: kies de juiste badkamermeubels

Is je badkamer toe aan een make-over of mag je jouw (nog blanco) badkamer van top tot teen inrichten? Dan is het misschien wel het allerbelangrijkste om de juiste badkamermeubels te kiezen. Deze kunnen je badkamer namelijk maken of breken. Voor een kleine badkamer kun je het beste ondiepe maar lange meubels kiezen. Verder is het een goed idee om voor zwevende badkamermeubels te gaan, in plaats van grote blokken. Dit maakt de ruimte optisch groter én het is makkelijker om schoon te maken. Om slim gebruik te maken van de ruimte kun je bijvoorbeeld een spiegelkast nemen. Een spiegel is natuurlijk sowieso fijn om te hebben, maar het is ook super praktisch om kastruimte achter je spiegel te hebben.

Tip 2: zorg voor verlichting die je badkamer groter doet lijken

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, daarom vertellen wij je hoe je dit kunt realiseren. Als je voor zwevende badkamermeubels hebt gekozen, ben je al goed bezig. Om nog meer optische ruimte te creëren kun je ledstrips onder de zwevende meubels of langs de muren plaatsen. Het beste licht dat er bestaat kun je niet kopen, want dat is namelijk daglicht. Als je een raam in je badkamer hebt, is dat dus perfect! Natuurlijk licht creëert ruimte, dus probeer zoveel mogelijk daglicht naar binnen te laten schijnen. Je wilt natuurlijk ook je privacy behouden, dus om de juiste balans te houden kun je voor plisségordijnen of jaloezieën gaan.

Met alleen daglicht ben je er nog niet, want je wilt natuurlijk ook wel eens ‘s avonds douchen of misschien heb je wel geen raam in je badkamer. Door spiegelverlichting, plafondspots en verlichting in je (eventuele) douchecabine te plaatsen creëer je een ruimtelijk gevoel. Zorg er bij spiegelverlichting voor dat het licht recht naar voren is gericht. Zo wordt er geen schaduw gecreëerd en functioneert de spiegelverlichting het beste. Verder zijn plafondspots ideaal voor een kleine badkamer omdat ze voor veel licht zorgen en dat is precies hetgeen wat je wilt in een een kleine badkamer. Extra tip: installeer een dimmer op je spots. Zo kun je ultiem relaxen na een lange dag werken óf nog even rustig wakker worden in de vroege ochtend.

Tip 3: ga voor transparante materialen in de badkamer

Om een zo groot mogelijke badkamer te creëren is het belangrijk dat je ‘vrij’ de badkamer in kunt kijken. Dingen als douchewanden en douchegordijnen blokkeren het zicht en maken je badkamer optisch kleiner. Om hier vanaf te komen kun je voor een glazen douchedeur, douchewand of een transparant douchegordijn gaan. Je zult versteld staan wat een groot verschil dit maakt!

Tip 4: plaats een grote spiegel in je badkamer

Grote objecten doen het altijd goed in kleine ruimtes. Met een grote spiegel is het dubbel scoren, want het is groot én dankzij de reflectie lijkt de ruimte groter. Wees daarom niet bang om in een kleine badkamer bijvoorbeeld een spiegelt tot aan het plafond te nemen. Achteraf ben je namelijk blij! Over spiegels gesproken: je kunt ook nog met weerspiegeling in je badkamer spelen. Mocht je de keuze hebben tussen glanzende en matte tegels, dan is het in een kleine badkamer een goed idee om voor glanzende tegels te gaan. Deze tegels weerspiegelen namelijk het licht, waardoor je weer optisch ruimte creëert.

Tip 5: gebruik grote tegels

Zoals we net al zeiden doen grote objecten het goed in kleine ruimtes, dit geldt ook voor de tegels van je badkamer. Voor een kleine badkamer is het verstandig om voor grote tegels te kiezen, omdat de ruimte dan rustiger én ruimtelijker oogt. Als je toch voor mozaïektegels wilt gaan, raden we je aan om dit voor bepaalde onderdelen in je badkamer te doen. Zo kun je bijvoorbeeld je toilet accentueren. Qua kleur is het belangrijk om voor lichte tegels te gaan, omdat ook dit ervoor zorgt dat de ruimte groter lijkt.

Kun je in de winter een tuinfeest organiseren? Jazeker, hier zijn 3 tips!

Previous article

Tuinmeubilair: dit zijn de veelgemaakte fouten bij het kopen van een tuintafel

Next article