Tuin

Kun je in de winter een tuinfeest organiseren? Jazeker, hier zijn 3 tips!

0

Of je in de winter een tuinfeest kan organiseren? Nou en of! Moeilijk is het niet, je moet alleen even weten wat je er voor moet klaarzetten en organiseren. Zeker als het net heeft gesneeuwd of aan het sneeuwen is, is een tuinfeest magisch. De kou en knusheid zal je gasten samen brengen. Wil jij weten hoe? Wij leggen het je uit.

1.   Check het weer

Goede voorbereiding is de sleutel tot een waanzinnig winter tuinfeest. Maar toch is het, net als in de zomer, belangrijk om het weer in acht te houden. Lage temperaturen op je winter tuinfeest is prima, maar als het gaat regenen wordt het wel erg ongelukkig. En zeker als het net gesneeuwd heeft, dan zouden mensen kunnen uitglijden. Als je een écht betoverend winters tuinfeest wilt organiseren, dan heb je sneeuw nodig. Veel of weinig, het maakt niet uit. Sneeuw is de beste decoratie die je kan hebben op een winters feest. Zo creëer je een heus Winterwonderland.

2.              Overdekt en verwarmd?

Als het echt aan het vriezen is, moet je wel gaan nadenken over vormen van overdekking. Dat kan natuurlijk je overkapping zijn met verwarmingselementen, maar dat kan ook een tent zijn. Wanneer jij een grote tuin hebt, is het huren van een partytent een top idee. Deze zijn makkelijk op- en af te bouwen en kun je dicht houden. Op deze manier komt er geen kou in en gaat de warmte in de tent niet verloren. Hoe groot je tent moet zijn, ligt compleet aan je tuin en hoeveelheid gasten die je uitnodigt. Huur daarbij een aantal terrasverwarmers en het is in de partytent een aangename temperatuur. Je gasten zullen bijna niet denken dat het buiten is.

3.              Aankleding

Met de aankleding van je winterse tuinfeest kan je alle kanten op. Je kan er een thema zoals ‘Frozen’ aanhangen, maar je kan ook voor het winterse gevoel gaan. Zeker als het sneeuwt, is dat niet heel moeilijk. Sneeuwt het niet? Kan je (mits je een aardig budget hebt) een sneeuwmachine of nep sneeuw huren. Maak gebruik van winterse artikelen zoals skikleding, snowboards of schaatsen en hang het speels op in de tent of buiten. Dan moet je gaan nadenken over de indeling van je tent. Wil je overal loungebanken met kleedjes en vachtjes plaatsen om te chillen of wil je dat iedereen op z’n voeten blijft staan? In dat geval kun je kiezen om veel statafels met een aantal barkrukken te plaatsen. Natuurlijk wil je niet je vloer beschadigen dus is het verstandig om stoelpoot beschermers en rubber doppen eronder te plaatsen.

Ga jij aankomende winter een tuinfeest organiseren? Volg dan onze 3 tips. Dan wordt het gegarandeerd een succes.

Zo vermaak je je thuis zonder telefoon

Previous article

5 tips om een kleine badkamer optimaal te benutten

Next article