Nieuws

Hoe versier je een kerstboom als een professional?

0

Een mooie en gezellige kerstboom maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje gevoel voor stijl en deze paar gemakkelijk te volgen tips.

Tip 1: begin met de lampjes

De eerste stap in het versieren van een kerstboom is het toevoegen van de kerstverlichting. Kerstverlichting wordt meestal geleverd met groene, zwarte of witte bedrading. Het is belangrijk om de juiste draadkleur te kiezen zodat de draad mooi verbogen blijft in je boom.  Je kerstboom van binnenuit verlichten geeft de professioneelste look. Begin bij de basis van de stam en werk naar boven toe. Wikkel de lichtjes rond elke grote tak van de stam naar de top en terug.

Tip 2: werk slim met slingers

Voorkom takken die uitsteken tussen te strak gespannen slingers. Begin bovenaan de boom en verhoog langzaam de hoeveelheid slinger tussen elke golf naar beneden. Gebruik twee slingers per verticale meter om de verhouding tussen slingers en andere decoratie netjes in evenwicht te houden.

Tip 3: maak het af met de kerstballen

De laatste stap bij het versieren van een kerstboom is het ophangen van de kerstballen. Dit is waar je rekening mee moet houden als je je kerstballen ophangt. Om je favoriete kerstballen extra goed tot hun recht te laten komen, plaats je ze als eerste in de boom. Hang vervolgens de grotere ballen op en verdeel ze gelijkmatig over je boom. Kerstballen in één kleur maar in verschillende maten en texturen zorgen voor continuïteit. Hang de grotere ballen onderaan en de kleinere bovenaan. Vul dit aan met middelgrote en kleine kerstballen. Hang enkele ballen dichter bij de stam om diepte en dynamiek te creëren. Zo weerkaatsen ze het licht van je kerstlampjes waardoor je boom van binnenuit schittert. Personaliseer verder door speciale versieringen toe te voegen zoals handgemaakte ballen, ijspegels, lintjes enz. Maak de look van je kunstkerstboom af met een eenvoudige boommand of een feestelijke boomrok. Neem een stap achteruit en bestudeer je boom vanuit verschillende hoeken. Zo voorkom je dat er lege plekken zijn en kun je ze nog opvullen wanneer nodig.

Samenwonend? Met deze lifestyle cadeaus kun je je geliefde spontaan verassen

Previous article

4 tips voor een modern interieur

Next article