Handig

Waar moet een printer voor thuis aan voldoen?

0

Printers zijn inmiddels niet meer weg te denken. Hoe handig ze zijn om in huis te hebben, werd wel duidelijk tijdens de langdurige lockdowns tussen 2020 en 2021. Denk alleen al aan al het huiswerk dat voor de kinder afgedrukt moest worden. Als je toen geen printer had, leverde dit een heel aantal problemen op. In het alledaagse leven moet je nou eenmaal wel eens iets printen. Misschien niet vaak, maar het is ook vervelend als je altijd bij een ander aan moet kloppen.

Heb jij de knoop doorgehakt en wil je dus voor het gemak toch een printer voor thuis aanschaffen? Maar twijfel je heel erg over het soort printer? Dan kunnen we ons dat goed voorstellen. Waarom zou je bijvoorbeeld juist voor een hp envy printer kiezen en niet voor één van de talloze andere modellen? Wat maakt de ene printer beter geschikt voor thuis dan de andere? Waar moet een printer precies aan voldoen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

Waar gebruik je de printer voor?

Bedenk allereerst goed waar je de printer precies voor gebruikt. Is dit met name om teksten af te drukken? En doe je dit slechts incidenteel? Dan is een eenvoudige zwart-wit printer meestal al voldoende. Print je echter ook documenten met kleur en afbeeldingen? Dan kies je voor een wat luxere kleurenprinter. Streep voor jezelf steeds af hoe je de printer gebruikt en wat je hier precies voor nodig hebt. Op die manier wordt het een stuk gemakkelijker om het complete aanbod te filteren.

Wees je er ook van bewust dat je naast de printer ook inktpatronen nodig zult hebben. Kies bij voorkeur voor een printer waarbij deze eenvoudig te verkrijgen is. Epson inkt vind je bijvoorbeeld in vrijwel elke speciaalzaak. Hoewel je ook voor non-merken zou kunnen kiezen, weet je in elk geval zeker dat de kwaliteit goed is en de printer beschermd blijft als je voor het juiste merk kiest. Daarom goed om hierbij stil te staan.

Kabel of draadloos

Tegenwoordig zien we ook steeds meer draadloze printers terug. Dit zijn printers die middels een wifi-verbinding aan een computer of laptop worden verbonden. Het grootste voordeel van een draadloze printer is dat je overal in huis een verzoek tot afdrukken kunt versturen. Niet alleen van een verbonden computer, maar ook vanaf een tablet of smartphone. Dat maakt het printen veel toegankelijker. Voorwaarde is wel dat de wifi-verbinding sterk moet zijn.

Laat je informeren

Heb je echt geen idee welke printer bij je past? Dan zijn er heel veel mensen die dan maar gewoon een model kiezen. Vaak eentje die erg uitgebreid is, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat deze over alles beschikt wat nodig is. Het is echter slimmer om je te laten informeren. Je hoeft geen super de luxe printer als je het overgrote deel van de functies niet gebruikt. Schrijf op wat jij wél nodig hebt en laat je helpen bij het maken van een keuze. 

 

Sfeer in je huis: tips voor een prachtig interieur

Previous article

Een iPhone abonnement of toch een toestel kopen?

Next article