Geld

Een iPhone abonnement of toch een toestel kopen?

0

De kans is groot dat jij er op dit moment over nadenkt om ook een iPhone 13 in huis te halen. Mocht dit kloppen dan zal je voor een keuze komen te staan. Kies je voor een iPhone 13 abonnement? Of kies je er toch voor om hem gelijk te kopen? Elk van beide opties heeft zo zijn voor- en nadelen. Ben je benieuwd welke voor- en nadelen dan hebben we goed nieuws voor je. In dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je maar moet weten over het maken van deze keuze!

Een iPhone abonnement – makkelijk maar onder voorwaarden

Een van die keuzes om voor te kiezen is dus een iPhone 13 abonnement. Dit houdt in dat je een maandelijks bedrag betaalt om de telefoon te gebruiken. In feite wordt het toestel voor een bepaalde periode aan je wordt verhuurd. Deze optie heeft een aantal voordelen. Als eerste betaal je vaak lagere kosten vooraf. Daarnaast kan je regelmatig kiezen voor het nieuwste iPhone-model zonder dat je gelijk een hoop extra geld kwijt bent. Tevens worden veel abonnementen geleverd met handige diensten zoals onbeperkte gegevens- of cloudopslag.

Een abonnement kent echter ook een aantal nadelen waar je je wel bewust van moet zijn. De totale kosten na verloop van tijd kunnen veel hoger zijn dan wanneer je het toestel rechtstreeks koopt. Dit is met name aan de orde als je blijft upgraden naar het nieuwste model. Bovendien vereist het betalen voor een abonnement vaak dat je een contract aangaat. Wil je jouw abonnement vroegtijdig opzeggen van het abonnement dan kan je soms te maken krijgen met een boete.

Een iPhone kopen – goedkoper op lange termijn

Een andere optie is om een iPhone aan te schaffen in plaats van een abonnement. Dit betekent natuurlijk wel dat je de volledige kosten van de telefoon vooraf kwijt bent. Hier staat wel tegenover dat je vanaf het begin gelijk eigendom hebt over het toestel. Het grootste voordeel hiervan is dat je lagere totale hebt op de lange termijn. Ook ben je op die manier voorzien van de mogelijkheid om te upgraden naar een nieuw toestel wanneer je maar wilt, zonder dat je vast zit aan een of ander contract.

Er zitten echter ook enkele nadelen aan het kopen van het toestel. De kosten vooraf kunnen hoger zijn. Dit betekent dat je toch best wel wat geld opzij moet zetten voordat je het nieuwe toestel in huis kunt halen. Daarnaast is het maar de vraag of je het toestel kunt kopen met handige extra’s. Vaak zien we dat deze alleen verschaft worden bij de telefoons op afbetaling.

Welke optie kies jij voor je nieuwe toestel?

Uiteindelijk hangt de beslissing tussen een abonnement en de aanschaf van het toestel af van wat je voor ogen hebt. Het is belangrijk om je wensen en behoeftes op een rijtje te zetten en om genoeg onderzoek te doen voordat je zomaar een beslissing neemt. Of je nu kiest voor een abonnement of het toestel zelf koopt, een iPhone 13 is echt dé telefoon om te kiezen op dit moment!

Waar moet een printer voor thuis aan voldoen?

Previous article

5 slimme tips voor het verbouwen van je badkamer

Next article