Geld

 5 tips om minder geld uit te geven aan je woning

0

We willen allemaal wel meer geld overhouden aan het einde van de maand. Maar helaas is dat niet altijd zo. Etentjes, hypotheek of de huur, onnodige spullen kopen of een auto die plotseling kapotgaat. Je kan je geld maar één keer uitgeven, maar hoe zorg je er nou slim voor dat je aan het eind van de maand nét even wat meer geld overhoudt? Wij vertellen het jou in deze blog!

  1. Combineer telefonie en internet

Alles in één noemen we dat. Dat betekent dat je bij dezelfde aanbieder een internet en telefonie-abonnement hebt. Vroeger ging dat vaak om de vaste telefoon, maar vandaag de dag kun je ook je mobiele abonnement afsluiten in een alles in 1 pakket. Dat is prettig, omdat je vaak korting krijgt. En internet en mobiele telefonie hebben we nu eenmaal nodig. Kijk dus eens of jij geld kan besparen door alles bij één provider te stoppen.

  1. Energie besparen

Minder stoken betekent ook minder geld betalen. Dat komt omdat je vaak eerst een bedrag betaalt en aan het eind van het jaar een afrekening krijgt. Heb je meer betaald dan je hebt verbruikt? Dan krijg je een lekker bedrag terug. Een mooi spaarpotje dus. Het jaar erop zijn je maandelijkse lasten dan waarschijnlijk lager. Energie besparen doe je door bijvoorbeeld goed te isoleren. Hierdoor raak je minder warmte kwijt. Neem een besparende douchekop en zorg ervoor dat je niet te vaak de wasmachine aanzet als ‘ie nog niet vol is. Hetzelfde geldt voor lampen, verwissel deze voor LED-lampen.

Is je woning nog niet energiezuinig? Stop dan daar je spaargeld in, zo verdien je het namelijk straks 100% weer terug.

  1. Bedenk wat je gaat eten

Ga nooit… wij herhalen: nooit… met trek boodschappen doen. De kans dat je met eten thuiskomt dat je niet nodig hebt, is groot. Zorg er dan ook voor dat je een boodschappenlijst maakt voordat je naar de winkel gaat. Schrijf van tevoren op wat je precies gaat eten en wat je hiervoor nodig hebt. Niet snoepen of lekker eten is niet te doen, dus plan ook dat in. Zo hoef je maar één keer per week naar de winkel en heb je niet dat je regelmatig met (slecht) eten terugkomt dat je eigenlijk stiekem niet nodig had.

  1. Loop je vaste lasten regelmatig langs

Waar kan je geld besparen? Overstappen van zorgverzekering of energieleverancier. Welke verzekeringen heb je en welke heb je eigenlijk niet meer nodig? Hoeveel abonnementen heb je lopen en welke gebruik je ook daadwerkelijk? Krijg je nog magazines die je nooit leest en sponsor je een sportclub zonder daar te sporten? Allemaal opzeggen. Als je het uiteindelijk toch gaat missen kun je altijd weer lid worden, maar vaak is dit niet helemaal aan de orde.

  1. Waardeer het en repareer het

Is er iets kapot? Kijk eerst of je het kunt maken voordat je het weer opnieuw koopt. Denk aan een koffiezetapparaat of een spijkerbroek met een gat erin. Veel spullen worden snel vervangen en dat is zonde. Zoals de Sire reclame luidt: Waardeer het. Repareer het. Vaak is dit ook nog fijner voor de portemonnee.

5 stappen om de tuin aan te pakken voor de zomer begint

Previous article

Dé zwembadspecialist van Intex

Next article