Nieuws

5 stappen om de tuin aan te pakken voor de zomer begint

0

De zomer staat weer voor de deur, alles wordt groener en begint in bloei te staan! Hoog tijd om de tuin aan te pakken, zodat je straks in hartje zomer, lekker kan genieten.

1. Snoeien

Nu alles de hele winter lekker heeft gewoekerd en door de regen en zon van april is gaan groeien, kan er ook wel weer wat gesnoeid worden. Zo zorg je ervoor dat bomen en struiken mooi in het gareel blijven en ze niet alle kanten op groeien. Daarnaast is even snoeien sowieso goed voor de groei. De struiken en bomen krijgen dan weer kans om mooi door te groeien. Bij Keizers.nu kan je al het gereedschap wat je daarvoor nodig hebt, op een overzichtelijke plaats vinden.

2. Grasmaaien

Waarschijnlijk heb je deze winter niet vaak de grasmat bijgewerkt. Waarom zou je ook? Eerst sneeuw, toen hagel. Niet echt weer om lekker in de tuin bezig te gaan. Gelukkig is het tij gekeerd en kan jij weer lekker aan de slag met je groene vingers! Grasmaaien hoort daar natuurlijk ook bij. De keuze voor een grasmaaier is daarbij wel belangrijk. Afhankelijk van je gazon, kies je natuurlijk voor de beste grasmaaier. Maar wat nou als je een enorm veld achter je huis hebt? Dan is een kleine grasmaaier niet ideaal. Dan kan je bijvoorbeeld beter gaan voor een van de zitmaaiers waarbij je gewoon op de grasmaaier gaat zitten en die lekker kan besturen. Net een soort kleine tractor waarmee je in gelijke banen je gras perfect kort maait.

3. Wieden

Nu het gras weer netje is en ook alle heggen weer vol glorie staan, is het tijd voor een minder leuk klusjes. Onkruid wieden. Helaas groeit onkruid altijd overal en moet je dat zelf wieden als je alle paden weer netjes wil hebben. Belangrijk hierbij is een goeie set handschoenen, een goeie krabber en het liefst een kussentje om op te zitten. Je knieën kunnen behoorlijk stijf worden van zitten op een stenen vloer. Wees lief voor jezelf tijdens het tuinieren en maak het zo comfortabel mogelijk.

4. Schoonmaken

Inmiddels zit er al een heleboel werk op en bijna alles is in dit stadium weer netjes. Toch is dit laatste klusje niet iedereens favoriet. Maak het daarom zo makkelijk mogelijk voor jezelf en ga bijvoorbeeld aan de slag met een hogedrukspuit voor de tegels. Koop een goed sopje voor de buitenmeubels en vergeet ook de barbecue niet te schrobben. Mocht je niet over een hoge drukspuit bezitten, maar wil je wel de groene aanslag van de tegels verwijderen? Met een bezem, een sopje en een bak heet water lukt het meestal ook wel.

5. Gezelligheid toevoegen

Na al dat harde werken, maaien en boenen is het nu tijd voor de leukste stap. De tuin ziet er weer helemaal netjes uit, nu is het tijd voor gezelligheid. Gooi de kussen op de loungebank. Hang wat leuke lichtjes op in de tuin. Zet de bloementjes buiten en je bent klaar om te genieten van jouw perfecte tuin. Laat die zomer maar komen!

Welke vorm eettafel kan je het beste kiezen?

Previous article

 5 tips om minder geld uit te geven aan je woning

Next article