Nieuws

Welke vorm eettafel kan je het beste kiezen?

0

Eettafels zijn er in allerlei vormen en maten. De meest bekende is het rechthoekige model, maar ook vierkant, rond of ovaal behoort tot de mogelijkheden. Eettafels kopen doe je dus niet zomaar, want wat past bij jou? En bij jouw interieur en stijl? Oftewel, welke vorm eettafel kun je het beste kiezen? Dat hangt dus af van je voorkeur, de ruimte, je stijl en leefsituatie. Wij zetten de voor- en nadelen per vorm voor je op een rij zodat jij straks een goede keuze kunt maken.

De rechthoekige tafel

Deze is dus het meest populair, en dat is niet zo gek. Een rechthoekige tafel biedt veel ruimte op én om de tafel en is dus net zo geschikt voor etentjes als om aan te werken. Wel neemt een rechthoekige tafel, vooral met een aantal stoelen eromheen, aardig wat ruimte in beslag. Dit kun je eventueel wel deels opvangen door aan één kant een eetbank te plaatsen.

De ovale tafel

Een ovale tafel is speels en uniek én biedt veel ruimte. Je kunt er gemakkelijk stoelen aanschuiven en op tafel kun je ook alles kwijt voor het eten of werken. Door de vorm is het een prefecte centrale plek in huis, je kunt elkaar gemakkelijker aankijken wanneer je aan tafel zit.

Ook is deze tafel uitermate geschikt om in een smalle ruimte te plaatsen, omdat hij minder ruimte inneemt dan een rechthoekig exemplaar. Nadeel is wel dat je een ovale tafel niet tegen de muur kunt zetten.

De ronde tafel

Hij was een tijdje heel erg hip en daarna ook een hele tijd ‘uit’, maar tegenwoordig mag alles weer en dus ook de ronde eettafel. Net als bij een ovale tafel is het grote voordeel dat iedereen elkaar gemakkelijk aan kan kijken en dus is de ronde tafel echt een centrale plek in huis.

Aan een ronde tafel kun je ook heel goed spelletjes spelen en een stoel aanschuiven is ook gemakkelijk. Een ronde tafel kan perfect in een kleinere ruimte, maar biedt dat wel minder ruimte aan tafel dan een ovale tafel. Ook kun je een ronde tafel niet tegen de muur plaatsen, waarmee je eventueel ruimte zou kunnen besparen wanneer je niet aan tafel zit.

De vierkante tafel

Heb je een kleinere ruimte, wil je goed rondom de tafel kunnen bewegen maar wil je deze ook tegen de muur aan kunnen zetten? Dan is de vierkante tafel jouw oplossing. Je zit hier gezelliger aan dan aan een rechthoekige tafel, dus ook voor het spelen van een spel is dit geschikt.

En hoewel er wat mensen aan de tafel plaatsen, is het grootste nadeel dat een vierkante tafel zich het minst leent voor het aanschuiven van extra stoelen. Toch heb je niet per definitie minder ruimte dan aan een rechthoekige tafel, dus dit hoeft geen groot bezwaar te zijn.

Alle vormen tafels zijn vaak in diverse stijlen te krijgen. Benieuwd hoe jouw droomtafel eruit kan zien? Mister Tafel heeft een groot assortiment eettafels om uit te kiezen, waardoor jij hier zeker jouw tafel kunt vinden.

5 tips om energie te besparen in jouw woning

Previous article

5 stappen om de tuin aan te pakken voor de zomer begint

Next article