Interieur

Op zoek naar een mooie hanglamp? Deze 4 tips helpen jou een handje!

0

Hanglampen komen we vandaag de dag in een groot aantal woningen tegen. Zo hebben veel mensen zo’n lamp bijvoorbeeld boven de eettafel, boven de salontafel of in de gang hangen. Wil je ook hanglampen opnemen in jouw interieur? Dan ben je mogelijk al wel begonnen met de zoektocht naar een mooie lamp. Wij helpen jou hier graag een handje bij. Daarom hebben we in deze tekst 4 tips op een rijtje gezet om een mooie hanglamp te vinden.

1. Kijk naar kleur en vorm

Als je op zoek gaat naar hanglampen, ontdek je al snel dat het aanbod ontzettend groot is. Zo zijn er vandaag de dag talloze websites waar je hanglampen kunt kopen. Er is geen beginnen aan om al deze lampen één voor één te bekijken. Bepaal daarom voor jezelf welke kleur en vorm jouw hanglamp moet hebben. Kies altijd een kleur en vorm die overeenkomt met de rest van het interieur. Zijn jouw tafels eigenlijk allemaal vierkant? Kies dan voor een vierkante of rechthoekige hanglamp. Ronde of ovale hanglampen kunnen namelijk afbreuk doen aan jouw strakke interieur.

2. Sfeer- of hoofdverlichting?

De meeste mensen kiezen een hanglamp op basis van het uiterlijk. Begrijpelijk, want je wilt immers wel een mooie lamp ophangen. Toch moet je niet alleen maar naar de uitstraling kijken. De functie is namelijk zeker zo belangrijk en misschien nog wel belangrijker. Bepaal daarom eerst de functie van de lamp. Heb je het licht van de lamp nodig om bepaalde handelingen (beter) te kunnen verrichten? Dan doet een hanglamp dienst als hoofdverlichting. Als de lamp enkel en alleen voor meer sfeer moet zorgen, gaat het om sfeerverlichting.

3. Neem de tijd

Sommige mensen gaan over één nacht ijs als zij een nieuwe hanglamp zoeken. Dit kan, maar verstandig is het niet. Waarom niet? Omdat je dan niet alle mogelijkheden in kaart brengt. Gevolg hiervan is dat je kort na aankoop van de hanglamp een veel mooiere lamp ziet. Hierdoor krijg je misschien al snel spijt van jouw aankoop. Neem daarom de tijd om een mooie hanglamp te vinden.

4. Laat je niet te veel leiden door de prijs

De prijs van hanglampen loopt behoorlijk uiteen. Zo zijn er hanglampen van een paar tientjes, maar ook van enkele honderden euro’s. Laat je vooral niet te veel leiden door de prijs, maar laat de kwaliteit en de uitstraling de doorslag geven. Wil je een mooie en kwalitatieve hanglamp voor een goede prijs? Kijk dan eens naar de hanglampen van Sfeer.nl.

Wat is een voordelig aanhangerslot?

Previous article

De verschillende kwaliteiten van underlayment

Next article