Huis

De verschillende kwaliteiten van underlayment

0

Underlayment is plaatmateriaal dat veelal gebruikt wordt als ondervloer of als basis voor wanden en daken. Ook wordt het steeds vaker toegepast bij het maken van meubels. Er is echter wel een verschil in kwaliteit tussen de diverse underlayment platen, wat betekent dat de ene underlayment plaat meer geschikt is voor zichtwerk dan de ander.

Elliottis Pine

Ga je underlayment gebruiken voor zichtwerk, zoals voor het maken van een kast, kies dan bij voorkeur niet voor underlayment elliottis pine. Deze platen lenen zich daarentegen wél voor toepassing als vloerplaat. Ook kunnen ze prima gebruikt worden als onderdeel van het dakbeschot.

Radiata Pine

Ook underlayment radiata pine zien we terug als onderdeel van het dakbeschot of als vloerplaat. Daarnaast wordt deze underlayment soort ook regelmatig gebruikt voor het maken van meubels. Dit, vanwege de aanwezigheid van mooie fineren die voor een prachtige uitstraling van het hout zorgen.

Fins Vuren

Underlayment fins vuren heeft veruit de beste kwaliteit als het aankomt op uitstraling. Deze plaatsoort wordt ook wel Pellos Floor genoemd. Voor het maken van meubels is deze underlayment plaat het populairst.

Sleiderink Bouwmaterialen: dé specialist in plaatmaterialen!

Je kent nu de verschillen tussen de underlayment platen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de platen bestellen via de website van Sleiderink. Naast dat zij over de materialen beschikken, hebben zij ook de kennis in huis om je van advies te voorzien!

Op zoek naar een mooie hanglamp? Deze 4 tips helpen jou een handje!

Previous article

Is jouw huis veilig? Richtlijnen voor balustrades

Next article