Nieuws

Zo maak je je huis optimaal inbraak-proof

0

Met de zomervakantie voor de deur, is het moment aangebroken om eens goed naar de veiligheid van je woning te kijken. Of je nu ver weg gaat, of juist dichtbij huis blijft, maakt niet uit: als jij van huis bent is dat een mooie gelegenheid voor inbrekers om hun slag te slaan. Juist deze zomer, want ze hebben de laatste maanden veel minder kans gehad omdat iedereen zoveel thuis was. Met onze tips maak je je huis in no time optimaal inbraak-proof!

1. Check alle sloten en ander hang- en sluitwerk

Nieuwere huizen zijn er al van voorzien en voor veel verzekeringen is het een must: goede sloten en ander hang- en sluitwerk. Sloten die op meerdere punten uit de deur komen, maken de deur minder inbraakgevoelig. Hetzelfde geldt voor speciale anti-inbraakstrips en andere middelen om deuren en ramen goed af te kunnen sluiten! Zorg er dus ook voor dat als je weggaat, je alles op slot doet, alleen dan werken deze middelen optimaal en wordt het inbrekers moeilijker gemaakt om binnen te komen.

2. Hang een camera (of meerdere) op

Van camera’s gaat al een preventieve werking uit. Daarom gebruiken veel mensen een dummy. Maar boeven gaan ook met hun tijd mee en herkennen de neppe exemplaren steeds beter. Om dus zeker te zijn dat inbrekers goed op beeld staan, mochten ze toch een poging wagen, kun je beter een of meerdere echte camera’s ophangen. Dit hoeven niet de duurste, professionele camera’s te zijn. Een goede IP camera kopen helpt je al je huis veiliger te maken. Het voordeel is dat je de beelden zo naar je smartphone of tablet kunt laten sturen, zodat je waar je ook bent een oogje in het zeil kunt houden.

3. Licht

Licht schrikt inbrekers af. Een felle lamp op bewegingssensoren maakt je huis dus een stukje veiliger. Zodra er iemand in de buurt van je huis komt, staat die meteen in de schijnwerpers. Geen probleem als ze geen kwaad in zin hebben, maar een inbreker werkt het liefst onopvallend.

4. Laat een bewoonde indruk achter

Zet sowieso niet op Social Media dat je op vakantie gaat of bent, tenzij er iemand regelmatig in je huis komt. Je weet namelijk nooit wie er online meekijkt. En dat is dan wel een hele mooie uitnodiging…

Ben je langere tijd weg, probeer dan een beetje een bewoonde indruk achter te laten. En dan bedoelen we niet alleen met een tijdschakelaar op de lampen. Vraag aan de buren, als je die vertrouwt, of iemand anders, om af en toe de post uit te halen, de planten water te geven en de gordijnen net anders te hangen. Helemaal goed is natuurlijk als je gewoon iemand in huis neemt die op je huis, planten en eventuele huisdieren past!

Bonustip: denk ook aan brand

Niet alleen inbraakbeveiliging is een goed idee, maar ook brandveiligheid is aan te raden. Niet alleen voor als je op vakantie bent, maar gewoon voor altijd. Een snelle en makkelijke oplossing is een rookmelder aan te schaffen, het liefst minimaal één per verdieping en uitgerust met koolmonoxidemelder. Zo word je nooit verrast door brand of bijvoorbeeld een gaslek.

3 x een slimme plek om je bureau te verstoppen in huis

Previous article

Hoe je meer plezier kunt hebben als je thuis vastzit

Next article