Nieuws

Verhuizen stressvol? Niet met deze tips!

0

Verhuizen staat in de top 3 van meest stressvolle momenten in je leven. Alleen het verlies van een dierbare en een relatiebreuk scoort hoger. Niet zo gek dat veel mensen ertegenop zien. Met deze tips wordt het een stuk relaxter om te verhuizen!

Maak gebruik van een verhuisservice

Het klinkt misschien decadent: een verhuisservice inhuren. Maar het neemt je ook een hoop stress uit handen. En mocht je denken dat het ontzettend duur is, dan hebben we een verrassing voor je: dat valt vaak wel mee. Tenminste, als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt.

Je hoeft namelijk niet een halve familie of vriendengroep op te trommelen om je te helpen. Waarvan nooit iedereen op tijd is, waarbij het altijd dezelfde zijn die niet komen helpen en waarvan je dus stress kunt hebben.

Ook hoef je geen bus of vrachtwagentje te regelen (en betalen): dit is inbegrepen. Net als een paar sterke mensen die het zware werk voor je doen. En zeg nou zelf: relaxt verhuizen is ook wat waard, toch?

Vind je dit nu overdreven, of heb je niet zoveel spullen? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen iemand in te huren voor de zware spullen, zoals voor het verhuizen van een wasmachine. Je betaalt alleen wat je gebruikt, als je de rest zelf kan.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Je kent het vast wel als je wel eens iemand hebt helpen verhuizen: je komt daar op je vrije zaterdag en er is nog niets ingepakt! Ga je zelf verhuizen, voorkom die stress en frustratie dan en zorg dat er zoveel mogelijk is voorbereid.

Pak alvast zoveel mogelijk in. Haal alvast zoveel mogelijk spullen als kasten, je bed etc. uit elkaar zodat je dit op kunt pakken en mee kunt nemen. Zorg dat er voldoende ruimte overblijft om te lopen en sjouwen en dat je niet steeds spullen moet verplaatsen om ergens door te kunnen. Wanneer je zuinig op je spullen bent, regel dan voldoende beschermingsmateriaal.

Ook op de plaats van bestemming kun je alvast dingen voorbereiden. Zorg bijvoorbeeld dat het er schoon is, zodat je spullen meteen op de juiste plek kunnen worden neergezet. Dit scheelt je achteraf weer veel schuiven en sjouwen.

Plannen en opruimen

Het is een goed idee om alvast een planning te hebben. Komen er meerdere mensen helpen? Plan dan wie wat gaat doen. Houd er vooral ook rekening mee dat veel dingen langer duren dan je van tevoren denkt. Huur je een bus bijvoorbeeld, is het handig als je die niet halverwege terug hoeft te brengen. Plan dat dus allemaal ruim genoeg in.

Verder kun je in de voorbereiding ook eens kritisch kijken naar wat je daadwerkelijk mee wil verhuizen. Heb je spullen die je al heel lang niet gebruikt hebt? Dan wordt het misschien tijd om er afscheid van te nemen. Hoe meer je van tevoren wegdoet en opruimt, hoe minder je hoeft te verhuizen, dat scheelt weer tijd!

Zorg voor de innerlijke mens

Wanneer mensen je komen helpen, maar ook voor jezelf: verhuizen kost energie. Dus het is belangrijk dat je goed voor de innerlijke mens zorgt om die energie ook aan te vullen. Zorg dus voor lekkere broodjes, snacks, drinken etc. zodat iedereen goede zin blijft houden.

De voor- en nadelen van houtskeletbouw

Previous article

De perfecte raamdecoratie voor in de woonkamer

Next article