Huis

De perfecte raamdecoratie voor in de woonkamer

0

Het vinden van de perfecte raamdecoratie is voor iedere ruimte een lastige taak, de raamdecoratie moet bij het interieur passen en draagt bij aan de sfeer van elke ruimte. En de ruimte die ik elk huis de meeste aandacht krijgt is waarschijnlijk de woonkamer. Je ontvangt hier je gasten, kijkt er tv en het is de plek waar je samen komt met je familie. Het kiezen van de perfecte raamdecoratie voor in de woonkamer is daarom ook erg belangrijk. Ben je opzoek naar tips voor woonkamer inspiratie of kan je wel wat hulp gebruiken? In dit blog helpen we je graag door middel van een aantal ideeën!

Shutters voor de perfecte lichtinval

Wanneer je opzoek bent naar raamdecoratie voor in de woonkamer is functionaliteit van groot belang. Wanneer je gasten ontvangt is het belangrijk dat de woonkamer goed verlicht is maar wanneer je een spannende film kijkt wil je de ruimte waarschijnlijk zo donker mogelijk hebben. Door middel van shutters heb je veel mogelijkheden qua lichtinval. De lamellen die een shutter heeft geven je de ruimte om zelf de juiste lichtinval en gewenste mate van privacy te bepalen.  Daarnaast zijn ze in veel verschillende kleuren en maten te verkrijgen. Ga je voor een moderne uitstraling? Dan zijn vooral witte of zwarte shutters een goede optie. Is een klassieke uitstraling meer jou ding? Dan zijn houten shutters in hun natuurlijke kleur ook een goede optie.

Plisségordijnen voor sfeer

Naast shutter zijn ook plisségordijnen een grote trend op het gebied van raamdecoratie. Dit is te begrijpen omdat de stoffen raamdecoratie voor veel sfeer zorgt in je woonkamer. Ook bij deze vorm van raamdecoratie zijn er veel mogelijkheden qua lichtinval en privacy dankzij de top down – bottom up uitvoering. Je kan ze zowel aan de boven- als onderkant openen.

Rolgordijnen voor een tijdloos effect

Ben je op zoek naar tijdloze raambekleding die niet te veel afleid? Dan zijn rolgordijnen een goede optie voor in de woonkamer. Rolgordijnen zijn in veel verschillende kleuren te kiezen dus er is voor elk interieur wel een bijpassend rolgordijn. Daarnaast heb je ook nog is keuze uit verschillende stoffen waardoor er voor iedereen wel iets tussen zit.

De beste keus voor jou

Bij het kiezen van raamdecoratie voor de woonkamer zijn er dus een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Functionaliteit, kleur en materiaal zijn hier enkele voorbeelden van. Daarnaast moet je er op letten dat de raamdecoratie past bij de uitstraling van je woonkamer en de kleuren van je interieur. Met de tips die in dit blog besproken zijn hopen we dat je aan de perfecte raamdecoratie voor jou woonkamer kan vinden.

Verhuizen stressvol? Niet met deze tips!

Previous article

Lenteschoonmaak: zo pak je het aan

Next article