Nieuws

Hoeveel kost een dakkapel gemiddeld? Waar moet je op rekenen?

0

Het plaatsen van een dakkapel op een woning levert ineens heel veel extra bruikbare, bewoonbare vierkante meters op. Of het nu is voor een (extra) slaapkamer of een werkplek, het levert je heel wat jaren plezier op. Bovendien wordt je huis er meestal ook meer door waard, dat is mooi meegenomen. Maar met welke kosten moet je rekening houden bij het plaatsen van een dakkapel? Wat kost die gemiddeld?

Verschillende soorten dakkapellen

Wanneer je een dakkapellen offerte gaat aanvragen, zul je al snel zien er behoorlijk wat vragen gesteld gaan worden. Want ook in dakkapellen zijn er verschillende keuzes.

Naast natuurlijk de grootte, die mede bepalend is voor de prijs, heb je de keuze uit materiaal. Hout, kunststof, aluminium of trespa, het zijn maar een paar van de opties. Het één gaat langer mee dan het ander en dat verschil zie je meestal ook terug in de prijs.

Bovendien is de ene dakkapel de andere niet. Afhankelijk van de stijl van de woning en eventueel de aan te vragen vergunning, kun je kiezen voor een enkele of dubbele dakkapel. Met plat dak, schuin dak of puntdak. Of een complete nokverhoging voor nóg meer ruimte binnen. En natuurlijk kun je een dakkapel ook volledig op maat laten maken.

Daarnaast heb je ook nog de keuze uit ramen. Wil je één of meerdere kiep-/kantelramen of ramen die volledig open kunnen? Ook dit bepaalt mede de prijs.

Wat kost zo’n dakkapel gemiddeld

De keuze is dus uitgebreid. En al deze keuzes hebben invloed op de prijs. Toch valt er wel wat te zeggen over een gemiddelde prijs voor een dakkapel, in ieder geval per meter. De eerste meter is uiteraard het duurst, omdat daar het meeste werk in zit.

Gemiddeld moet je rekenen op €2250 tot €2600 voor een dakkapel van één meter breed, in hout, kunststof of trespa. Een dakkapel van 2 meter breed kost normaal gesproken tussen de €3000 en €3500.

De gemiddelde dakkapel is 3 meter breed en kost €4000 tot €4500. Hoe groter de dakkapel vervolgens wordt, hoe lager de meterprijs wordt. Ook wordt het verschil in prijs tussen de verschillende materialen kleiner. Een dakkapel van 8 meter kost zo gemiddeld €7500, waarbij trespa (een duurzaam materiaal dat lang meegaat) een paar honderd euro duurder is.

Kies je voor een premium afwerking met bijvoorbeeld meranti, tropisch hardhout, dan kan zo’n dakkapel van 8 meter gemakkelijk €10.000 kosten. De genoemde prijzen zijn veelal standaard dakkapellen, voor maatwerk moet je ook nog wat extra rekenen.

Wat is inbegrepen in de prijs?

In bovenstaande prijzen zijn normaal gesproken de volgende zaken, naast de dakkapel zelf, opgenomen:

  • montage en plaatsing;
  • kozijnen;
  • glas (bij voorkeur HR++);
  • dakbedekking;
  • loodslabbe of vervanger;
  • (ruwe) afwerking aan de binnenkant.

Dat betekent dat je de volgende zaken nog apart zult moeten aanschaffen, als je dit wilt: vensterbank, rolluiken, zonwering, verlichting etc. Maar ook verdere afwerking aan de binnenkant.

De genoemde prijzen zijn dus ruwe prijzen, waarbij je nog rekening moet houden met aanvullende kosten om vooral de binnenkant naar je zin te maken, naast dat je de ruimte verder natuurlijk nog aan moet kleden wellicht (vloer, muren, verlichting) om deze de juiste functie te geven.

 

Bloedvlekken verwijderen uit kleding: tips!

Previous article

Kozijnen repareren of nieuwe kopen? Wat is goedkoper?

Next article