Nieuws

Gaat het Songfestival wel of niet door in 2021: dit weten we

0

Nederland had bij het songfestival van 2019 natuurlijk de mooiste verassing die er had kunnen komen: we wonnen het songfestival! Iets wat decennialang al niet gebeurd was, en waar de kansen ook heel laag van werden ingeschat omdat Nederland telkens heel laag eindigde, en vaak zelfs de finale niet haalde. De winst van Duncan Laurens ‘arcade’ was voor veel songfestival liefhebbers dan ook het mooiste wat had kunnen gebeuren. Echter heeft het coronavirus veel roet in het eten gegooid voor het songfestival van 2020. Hoe ziet het toekomstperspectief eruit voor het songfestival 2021? Wij maken enen overzicht.

Plannen voor songfesival 2020

Er werd al maanden gewerkt aan de plannen voor het songfestival van 2020. Zo werd er flink gediscussieerd over waar het songfestival eigenlijk plaats zou moeten vinden. Na een lange discussie, werd er besloten dat Rotterdam dé bestemming was voor he songfestival van 2020. Het presentatorentrio werd ook al snel bekend gemaakt en zou bestaan uit Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. Toen het coronavirus in Nederland gedicteerd was werd er al snel gekeken naar mogelijkheden voor het songfestival. Zo zou er minder publiek aanwezig kunnen zijn. Echter bleek dit al snel veel te ingewikkeld en werd er beslotenn het hele songfestival voor 2020 af te blazen. Het zou verplaatst worden naar 2021.

En toen?

Of het songfestival er in 2021 vervolgens precies hetzelfde zou moeten zien als in 2020, stond nog niet vast. In principe begint de organisatie weer volledig opnieuw en moet alles vanaf begin af aan weer geregeld worden. Echter bood Rotterdam al vrij snel aan om weer het songfestival te organiseren. Een groot probleem wat hierbij zou komen kijken was echter wel dat Rotterdam Ahoy alle geplande evenementen voor april en mei van 2021 zou moeten cancelen. Ook is er al 6 á 7 miljoen euro uitgegeven aan voorbereidingen voor het songfestival van 2020, wat dus nu weggegooid geld is.

photo of microphone on foggy stage

Een slag om de arm

Hoewel er volledig gefocust word op het songfestival van 2021 wat in Rotterdam zou plaatsvinden, is er ook een zeer waarschijnlijk scenario waarbij het songfestival door het coronavrius alsnog niet plaats zou kunnen vinden. Toch wordt er gefocust op songfestival wat mogelijk is met 1,5 meter afstand tussen alle deelnemers en het publiek.  Dit zou men dan moeten zien als een zogeheten ‘songfesival light’. Er is dus, helaas, nog steeds geen groen licht gegeven voor he organiseren van het songfestival. Die beslissing moet gemaakt worden door AVROTROS, NPO EN NOS. Zij zullen groen licht moeten geven voordat de organisatie écht weer kan beginnen. Desondanks zijn deze organisatie ‘bijzonder dankbaar en trots dat Rotterdam en Ahoy opnieuw volmondig ja zeggen tegen het opnieuw verwelkomen van het evenement’.

Up to date blijven

Als je de laatste updates wil krijgen over de huidige stand van zaken rondom de organisatie van het songfestival, dan kun je op de pagina van het songfestival elke dag up to date blijven over de verschillende scenario’s voor het songfestival van 2021. Hoewel we natuurlijk hopen dat het songfestival gewoon door kan gaan, is er, helaas, een grote kans dat dit er aankomend jaar niet in zit.

 

5 trends voor een tegelvloer in je keuken

Previous article

Verfraai je badkamer met een badkamermeubel van hout

Next article