Interieur

5 trends voor een tegelvloer in je keuken

0

Je wilt een tegelvloer in je keuken, maar weet nog niet precies wat je wilt? Doe hier je inspiratie op. Dit zijn de 5 trends voor een tegelvloer in je keuken!

1. Grote tegels

Door technologie is productie van steeds grotere tegels mogelijk. Een groot tegelformaat is al jaren een trend, ook op de keukenvloer. En dat komt niet alleen doordat grote tegels in verhouding goedkoper zijn dan kleine tegels. Grote tegels zijn in trek, omdat je met grote tegels in je keuken minder voeglijnen hebt en daardoor meer rust en openheid in je keuken creëert. Een keukenvloer met grote tegels geeft je keuken een luxe uitstraling. Tegelsinhuis.nl raadt wel aan om alleen te kiezen voor grotere tegels als je keuken een redelijk groot oppervlakte heeft. In een kleine keuken kan het je keuken kleiner doen lijken.

2. Portugese patroon tegeltjes

Vintage is in en in dat plaatje passen Portugese patroon tegeltjes perfect. Deze kleurrijke, vierkante tegeltjes met patroon, geven je keuken niet alleen een vintage look, maar ook een vrolijke look. Je kunt ze kopen in allerlei kleuren en patronen: van een druk bloemenpatroon tot een rustiger blokjespatroon. Soms vormen de tegels samen een groter patroon. Ook kunnen tegeltjes los van elkaar een eigen patroon hebben. De Portugese tegeltjes kun je uitgebreid mixen en matchen, zodat er voor iedereen wel geschikte tegeltjes zijn.

3. Marmer look

Witte en donkere keramische tegels in marmer look zijn in trek. Dat komt vooral doordat de tegels authentiek en van hoge kwaliteit zijn. Marmerlook tegels geven je keuken een elegante look; ze zijn klassiek, maar ook tijdloos.

4. Hout look

Tegels in hout look geven je keuken een warme uitstraling. Je kunt ze nauwelijks onderscheiden van een houten vloer, lijken er precies op. Het gaat hier om keramische tegels die een hout effect hebben, ook wel keramisch parket genoemd. Deze houtlook tegels zijn enorm in trek en dat zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Voordelen van hout look tegels boven een houten vloer zijn: de tegels zijn goedkoper, duurzamer en vragen minder onderhoud.

5. Geometrische vormen

Een tegel hoeft niet perse vierkant of rechthoekig te zijn. Er is meer mogelijk op je keukenvloer. Denk ook eens aan zeshoekige tegels of tegels in een visgraatmotief. Dat geeft een mooi speels effect aan je keuken. En je bent niet de enige die kiest voor geometrische vormen op je keukenvloer. Het is erg in trek! Ook Tegelsinhuis.nl verkopen deze tegels.

Wees verstandig en gebruik een makelaarskantoor

Previous article

Gaat het Songfestival wel of niet door in 2021: dit weten we

Next article