Woning zoeken

Wees verstandig en gebruik een makelaarskantoor

0

Eens in de zoveel jaren krijgen de meeste mensen verhuiskriebels. Dat betekent van een huis in de verkoop doen en op zoek gaan naar een nieuw huis. Verhuizen is een ingrijpende aangelegenheid. Wees daarom slim en maak gebruik van de diensten van een erkend makelaarskantoor. De investering heeft u namelijk door de onderhandelingskracht van een makelaar weer zo terugverdiend. Een erkend makelaarskantoor heeft connecties in de markt waardoor u sneller een nieuw huis vindt of gemakkelijker uw eigen huis kunt verkopen.  Een makelaarskantoor is ook vroegtijdig op de hoogte van de nieuwste marktontwikkelingen. Bij de makelaar kunt u terecht voor verschillende diensten, zoals hypotheekadvies, taxaties en een bouwkundige inspectie.

Makelaarskantoor bij verkoop

De makelaar helpt u bij het verkopen van uw huis. Het is een grote stap en niet een beslissing die u zomaar neemt. Ook zijn er veel administratieve en financiële zaken die moeten worden geregeld. Het makelaarskantoor helpt u bij alle stappen en zorgt ervoor dat alles goed wordt  geregeld. Allereerst helpt de makelaar u met de waardebepaling van uw huis. Dit wordt ook wel een taxatie genoemd. Heeft u enig idee hoeveel uw huidige woning waard is? Er zijn verschillende factoren die woningwaarde beïnvloeden en daarom geeft alleen een taxatie hierover definitief uitsluitsel. Het makelaarskantoor kan een betrouwbare en onafhankelijke taxatie uitvoeren. Hierbij wordt gekeken naar wat uw huis waard is en wat u erin heeft geïnvesteerd.

Zo kan de makelaar de juiste prijs bepalen en krijgt u ook wat het huis waard is. Daarna zorgt de makelaar voor een aantrekkelijk presentatie van de woning op de website en diverse verkoopportalen voor het huis verkopen. Zijn er mensen geïnteresseerd? Dan zorgt de makelaar dat de bezichtigingen worden geregeld. Is er een bod gedaan voor uw huis? Dan is de makelaar bijna succesvol in een huis verkopen. Uiteraard helpt de makelaar nog met de laatste stappen, zoals het tekenen van de akte en de overdracht. Zo zijn alle zaken rondom het verkopen van uw huis goed geregeld.

Makelaarskantoor bij koop

U bent wellicht al enige tijd op zoek naar huis via verschillende huizensites. De vraag is alleen staat ieder huis hier wel op? En hoe kunt u het scherpst de onderhandelingen voeren. Een makelaarskantoor kan u hierbij perfect helpen. Hij kan putten uit z’n netwerk en weet precies welke huizen er binnenkort op de markt komen.

Zo bent u nooit te laat voor uw droomhuis. Verder helpt de makelaar u om de waarde en de staat van het onderhoud te behoordelen. Hierop baseert u uw bod. Een makelaar is onafhankelijk en laat zich tijden een bieding niet leiden door emoties. Hij heeft dit bovendien al honderden keren gedaan. Bovendien stelt hij een waterdicht koopcontract op met ontbindende voorwaarden die u als koper financieel beschermt. Na een succesvolle onderhandeling ontvangt u de koopovereenkomst. Een makelaarskantoor adviseert u hierbij en vertelt u precies waar u op moet letten. Ook lopen er vaak nog onderhandelingen over roerende zaken als kasten en gordijnen waar hij u over kan adviseren.

Zo til je jouw terras naar een hoger niveau

Previous article

5 trends voor een tegelvloer in je keuken

Next article