Woning zoeken

Is een beleggingspand kopen in 2020 ook nog een goede beleggingsoptie?

0

Je geld beleggen anno 2020. Is dat überhaupt nog wel een goed idee? Absoluut. Ook al leven we in een bijzondere tijd met een economie dat een klap lijkt te krijgen van Corona. Maar wat kun je dan doen met je geld op het gebied van beleggen? We vertellen je graag over beleggen door beleggingspanden te kopen. In deze blog vertellen we je waarom dat ook vandaag de dag nog steeds een goed idee is.

Een beleggingspand is een woning of kantoorpand waar je niet zelf in woont, maar die kunt verhuren voor een korte of langere tijd. Hierdoor denken mensen weleens dat het slapend rijk worden is. Er wordt tenslotte iedere maand geld op je rekening gestort wat als huur wordt gerekend. Maar zo makkelijk is het niet. Houd er rekening mee dat jij eigenaar van het pand bent en blijft. Zo moet je denken aan onderhoud, je geld zit vast in de woning en er is altijd een kans op leegstand. En wanneer je beleggingspand niet wordt bewoond. Dan ontvang je geen inkomsten, maar je hebt natuurlijk wel de kosten. Iets om over na te denken. Laat je daarom goed voorlichten wanneer je een beleggingspand wilt kopen, bijvoorbeeld door Proanje.

Voordelen beleggingspand kopen

Dus: beleggingspand kopen? Dan stel je jezelf waarschijnlijk ook de vraag: is het vandaag de dag dan nog steeds wel een goed idee om te investeren in zo’n pand? Er zijn 3 belangrijke redenen waarom wel:

  1. Er is een tekort op te woningmarkt. Veel starters kunnen geen wonen krijgen, waardoor je bijvoorbeeld een groot pand kunt omtoveren tot woonruimtes. Hierdoor kun je meerdere mensen voorzien van een appartement, etage of kamer. De kans dat je met leegstand te maken krijgt, is momenteel heel klein. Dit komt dus door de krappe woningmarkt.
  2. Onroerend goed heeft een groot voordeel. Het is namelijk waardevast. Hierdoor zal de waarde wellicht wat schommelen door de jaren heen. Maar het zal hoogstwaarschijnlijk niet gigantisch kelderen. Hierdoor speel je snel op quitte en in betere tijden zal je dan profiteren van de winst.
  3. Fiscaal gezien is een beleggingspand ook in 2020 nog interessant. Omdat namelijk belastingtechnisch je opbrengst vanuit dit pand onbelast is. Dit komt omdat je het pand privé koopt en daardoor in box 3 valt.

Op zoek naar de beste zonnepanelen?

Previous article

Bijzettafeltjes voor jouw interieur

Next article