HandigWoning zoeken

Verhuizen naar het buitenland? Hier moet je allemaal aan denken

0

Als je gaat verhuizen naar het buitenland, dan komen daar een stuk eer zaken bij kijken dat je misschien in eerste instantie aan zou denken. Benieuwd wat je echt niet moet vergeten bij een verhuizing naar het buitenland? Wij sommen de belangrijkste zaken voor je op.

Bezittingen in Nederland

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je bij een internationale verhuizing afscheid neemt van je Nederlandse woning. Maar ook van je andere bezittingen zal afscheid genomen moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan je auto, of die postbus die je lokaal hebt gehuurd.

Verhuizen

Schakel je de hulp van verhuizers in, dan is de kan groot dat die er niet op voorbereid zijn dat ze een verhuizing buiten Nederlandse grenzen gaan uitvoeren. Sterker nog: de kans is groot dat heel veel verhuisbedrijven hier niet akkoord mee gaan. Om deze problematiek te voorkomen, kun je het beste een internationaal verhuisbedrijf inschakelen, om jou te helpen met je internationale verhuizing. Als je gaat verhuizen naar België is dit natuurlijk makkelijker om te doen per auto dan wanneer je verhuist naar een ander continent.

accommodatie, andere kant op kijken, appartement

Administratieve zaken

De administratieve kant van het verhaal is iets minder leuk om allemaal af te moeten zeggen, maar helaas moet dat toch gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het opzeggen van al je financiële zaken, onder andere bij de Belastingdienst. Ook je zorgverzekering moet worden opgezegd in Nederland, net als de AOW-uitkering en je opgebouwde pensioen. Ook zul je in het land waar je heen gaat verhuizen een nieuwe bankrekening moeten aanvragen. Het zou kunnen dat je te maken krijgt met een valuta verandering en je vermogen als gevolg hiervan meer of minder waard wordt. Het is ook mogelijk om je Nederlandse rekening aan te blijven houden – bijvoorbeeld wanneer je weet dat je in de toekomst weer terug zult verhuizen naar Nederland.

Rijbewijs

Of je je Nederlandse rijbewijs ook mag blijven gebruiken in het buitenland, is afhankelijk van het land waar je gaat wonen. Als je ervoor kiest om te verhuizen naar een land buiten Europa, dan is de kans groot dat je een internationaal rijbewijs nodig hebt. Je hoeft hiervoor niet een compleet nieuw rij-examen af te laten nemen, het krijgen van een internationaal rijbewijs is gelukkig vrij makkelijk.

Gaspitten schoonmaken: handige tips en veelgemaakte fouten

Previous article

De beste ideeën voor de inrichting van je slaapkamer

Next article