HandigHuis

Gaspitten schoonmaken: handige tips en veelgemaakte fouten

tips voor schoonmaken gaspitten
0

Het is belangrijk om het gasfornuis goed schoon te houden. Hygiëne is van belang in de keuken. We willen natuurlijk niet ziek worden. Het is niet altijd het leukste klusje om te doen. Anders dan met een goede inductiekookplaat, is het gasfornuis lastiger schoon te maken door de moeilijke plekjes om bij te kunnen. We hebben een paar tips voor je om het gemakkelijker en beter te doen. De aangekoekte voedselresten kun je dan snel verwijderen. Voordat je het weet is alles weer zeer schoon. Het helpt ook om iedere keer na het koken het gasstel schoon te maken.

Wat heb je nodig?

Om het gasstel goed schoon te maken heb je de volgende zaken nodig in huis:

  • keukenhandschoenen
  • afwasmiddel
  • Pannenspons
  • kokend water
  • soda
  • oude theedoek

De eerste stap: de gietijzeren dragers schoonmaken

Het is goed om het gasfornuis mooi schoon te maken. Haal eerst alles los. Doe dan de gietijzeren water in een sopje met wat kokend water en een schep soda. Het helpt om alles te ontvetten. Het kan gewoon in de wasbak. De dragers van de pannen laat je dan een half uur zitten en schrob je hierna gemakkelijke schoon. Zorg dat ze niet gaan roesten en maak ze mooi droog met een theedoek. De knoppen kun je trouwens ook in het sopje leggen.

De tweede stap: de gaspitten schoonmaken

Het is nu tijd om de gasbranders in een badje met afwasmiddel schoon. Gebruik geen soda bij aluminium. Het gaat dan namelijk verkleuren. De ringen laat je een half uur weken en maak je dan met een spons schoon.

De derde stap: De brander deksels goed schoonmaken

Maak ze schoon na het koken met een allesreiniger en spoel ze af met wat water. Doe het wanneer ze zijn afgekoeld. Laat de branderdeksels anders even in een sopje staan weken en spoel ze dan af met wat water.

 

De gaspitten schoonmaken met wat ammoniak

De gaspitten kun je ook met wat ammoniak schoonmaken. Doe ze in een vuilniszak met wat ammoniak en laat het een nacht buiten staan. De zak maak je buiten open de volgende dag. Adem de lucht niet in, want het is niet gezond. Het vet is nu heel gemakkelijk te verwijderen.

Doe ze niet in de vaatwasser

Het is geweldig om de gaspitten goed schoon te maken. Doe ze echter niet in de vaatwasser. Hier worden ze dof van. Ze kunnen ook gaan roesten.

Dit zijn de beste manieren om zilvervisjes te bestrijden

Previous article

Verhuizen naar het buitenland? Hier moet je allemaal aan denken

Next article